Varovasti maistellen aloitetaan

lauantai 26. syyskuuta 2009



Bhut Jolokia on maailman tulisin chili. Joissakin marketeissa myytävä Naga Morich on tämän läheinen sukulainen. Niihin kannattaa suhtautua kunnioituksella ja käyttää suojakäsineitä.



Sitä on kasvamassa tuossa parvekkeella. Viime viikolla poimin yhden, kääpiökokoiseksi jääneen kypsän chilin ja laitoin sen Alkon minipulloon rypsiöljyyn kellumaan. Muutamassa päivässä öljy oli saanut makua riittävästi. Siitä tulee aivan ihanaa salaatin kastiketta. 2,5 grammainen chili 50 grammassa öljyä maustaa riittävästi. 1:20 siis riittää. Pidempään uuttaen makua tulisi paljon lisää ja vaihdankin nyt uudet öljyt nautiskellun tilalle. Kenties oliiviöljy olisi ollut paikallaan - ja vähän sitruunaa, suolaa ja valkosipulia kastikkeeseen. Chiliöljy yleensä tehdään niin, että astia tungetaan täyteen chilisilppua ja väleihin kaadetaan öljyä. Näistä supertulisista tulee tuolla tavalla niin maukasta öljyä, että sitä pitää annostella tipoittain.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.