Kasvua tapahtuu

lauantai 27. helmikuuta 2010

Ei ole vielä kolmeakaan viikkoa siitä kun julkaisin kuvan pikkutaimistani. Silloinen kuusisenttinen pariviikkoinen rääpäle, baccatum Puca Uchu (Aji Rojo) on nyt tuon näköinen: Suurimmat lehdet ovat 16 cm pitkiä ja toistakymmentä leveitä. Korkeutta on parikymmentä senttiä. Alla on kuva samasta kasvista suunnilleen samassa mittakaavassa kolmen viikon takaa 7.2.

Ei tuo varmaankaan mikään ennätyskasvaja ole, mutta iso siitä on tulossa. Köynnöskasviksi parvekkeen nurkalle sitä ajattelin. Tätä en latvo enkä katko. Se saa kasvaa vapaasti ylös vaikka metrin, sillä vasta siellä se saa parvekkeen kaiteen takaa valoa kesällä. Niin, lannoitteita se ei vielä ole saanut. Ensimmäiset viikot uudessa mullassa menevät mullan omilla ravinteilla, Loimaan Aurinkomullan tässä tapauksessa. Väri on aika vaalea, kananP olisi varmaan tehnyt hyvää ruukussa. Taidanpa sujauttaa sitä johonkin purkin kulmaan tehtyyn koloon. Toisaalta, pituuskasvu ei saisi ylittää ikkunan korkeutta ennen toukokuuta, jotta se ei joutuisi kokonaan pois valosta. Silloin kasvu muuttuu hillittömäksi ja honteloksi. Sellainenkin virhe on tullut tehtyä.

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Meinasitko siirtää sitten suoraan noista maitopurkeista minkä kokoisiin ruukkuihin? Ja joskus Toukokuussa?

T: Minbaari

Chilivaari kirjoitti...

Huhtikuun viimeinen viikko on nyt pari vuotta ollut noiden isojen parvekkeelle vientiaika. Jos se tuossa maitopurkissa mahtuu kasvamaan metriseksi ja aloittamaan nuppujen teon, olkoon siinä. Toiset kasvattavat isot juuret ja vaativat suuremman ruukun. Sen näkee kuukauden päästä. Taimen voi vaikka nostaa ylös purkista ja tarkistaa juuritilan. Veikkaan kyllä, että tämä vaatii yhden vaihdon. Isona se ei pysy pystyssäkään tuossa.

Parvekkeella noille köynnöksille on 30cm leveät ruukut, muille pienemmät.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.