Rocoto kukkii helmikuussa

tiistai 23. helmikuuta 2010


Rocoto Red Peruvian aukaisi tänään kukkansa viikon yli kahden kuukauden ikäisenä. Pienenä tehdyn latvomisen seurauksena tämä pubescens alkoi kasvatella kahta vaakasuoraa sivuhaaraa ja leveyttä onkin uskomattomat 60 cm, kun korkein kohta on vain 20 cm maitopurkin reunasta. Korkeuskasvu on nyt alkamassa uudestaan. Kukissa on tavallista rocotoa enemmän valkoista ja niitä aukesi kolme kerralla ja lisää on tulossa. Olettaisin noiden kuihtuvan ja putoilevan vielä muutaman viikon ajan, mutta ennen pitkää kasvi vahvistuu niin paljon, että se alkaa kantaa hedelmää. Kenties tuo pitäisi vaihtaa isompaan ruukkuun sitä ennen.

6 kommenttia:

Kaltsu kirjoitti...

Oletko antanut lannoitetta kukinnan aikana? Tiputtaako kukat lannoituksen seurauksena vai antaako lisävauhtia hedelmän tekoon? Itsellä on Champion alkanut kukkimaan ja mietin antaako lannoitetta vai ei. Lannoitteena käytän Puutarhan Kesää.

Chilivaari kirjoitti...

Tälle aloitin lannoituksen vasta nuppujen ilmestyttyä. Totta kai ne tarvitsevat kasvuvoimaa kukkiessaan ja kasvattaessaan hedelmiä, joten annetaan lannoitetta, kun on noin pienessä purkissakin. Lannoittamatta sato jäisi hyvin pieneksi, jos sitä yleensä tulisi.

Jossakin Nutriforten annosteluohjeessa paprikalle oli neuvo lisätä lannoitusta, kun kukinta alkaa ja siinä vielä lisättiin typpeä muita osia enemmän. Chilille ei ohjeita taida löytyä, eikä paljon tutkittu hamppu kelpaa esikuvaksi.

chilimaisteri kirjoitti...

tuo nutriforten purkin kyljessä oli tälläinen ohje

kasvun aikana 1/2(7,5ml) pääravinnetta ja 1/3(5ml) typpi- & kalsiumravinnetta
kukita & raakile 1/2(7,5ml) päärivenntta ja 1/2(7,5ml) typpi & kalsiumravinnetta
pääsato 2/3(10ml) pääravinnetta ja 1/3(5ml) typpi & kalsiumravinnetta.

Tuosta pikaisesti laskeskelemalla näyttää siltä että tuota annetaan eniten juuri kukinta vaiheessa ja vähiten taimikasvatus vaiheessa.
Enpä ole asiaa ennen tullut ajatelleeksikaan. Tullut aina annettea ennen kukintaa vavinta seosta ja siitä sitten alkanut vähentämään. Jos nyt oikein laskeskelin ton typen määrää niin se olisi.
kasvussa 1,3375ml/10l
kukinnassa 1,725ml /10l
sadossa 1,525ml /10l

tuossa saattaa kyllä olla virhekkin.

Kaltsu kirjoitti...

Onkohan tuo Nutriforten tuote mahdollisesti tomaatti&mansikkaravinne? Onko tämä lannoitusohje nimenomaan paprikalle? Katsoin Nutriforten sivuilta että pitäisi olla ohjeet myös paprikalle. Jos ei ole, niin voitko laittaa.

Chilivaari kirjoitti...

Siitäpä nimenomaan oli puhe.
Nyt löysin sen vanhan keskustelun, josta mielikuvani typen lisätarpeesta kukinnan aikana sai alkunsa:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5648.msg61874#msg61874

Chilivaari kirjoitti...

Juuri siitä on kysymys.

Ja tuo lannoiteyhteenvedon linkki on muuttunut. Toimiva yksilö:
http://chilivaari.blogspot.com/2008/07/lannoitteista.html

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.