Vaiko sittenkin?

lauantai 20. helmikuuta 2010

Tämä romuttaa uskomukseni siitä, että tietäisin jotakin chilien lannoituksesta ja kasvutavasta. Kasvit taitavat itse tietää parhaiten, mikä niille on hyväksi ja perinnöllisyydelläkin on merkityksensä. Sattuma ohjaa satoa.

Minulla on 3 Rocoto Riesenin taimea, saman ikäisiä kuin nuo Peruvianit. Ne ovat puolta pienempiä, mutta luonnonlannoitetta pohjalleen saanut on samalla tavalla tummempi lehdiltään kuin eilisen postauksen Peruvian. Yksi on saanut normaalihoitoa, silloin tällöin Puutarhan Kesää (16-9-22), vaikka mullassa pitäisi vielä olla kasvuvoimaa. Yksi jäi taimiruukkuun odottamaan. Sitä olen lannoittanut hydrolannoksen perusosalla ilman typpilisää, eli se on saanut NPK 6-6-26. Se on kooltaan suurin. Ilman lisätyppeä. Sillä on vain neljännes multaa noihin muihin verrattuna ja se oli pienin rääpäle pikkutaimena. Nuo kaksi ovat lehdiltään saman värisiä.

Sitten on tämä kanankakkarakeiden päällä kasvava tumma yksilö. Se annostelee itse juurillaan, paljonko ottaa, mutta suhteet lannoitteessa ovat suuruusluokkaa 16-5-8. Se on toistaiseksi hieman pienempi kuin normaalilannoituksen saanut, mutta siinä on nuppuja kehittymässä lehtisilmujen kätköissä. Muilla taimilla tätä ei ole havaittavissa.
Mistä tässä on kyse? En minä vaan tiedä, mutta ei noiden lannoituserojen näin pitänyt vaikuttaa, pikemminkin päinvastoin. Multa tietenkin tasoittaa eroja, kun siinä on perusravinteet. Katsotaan tulevaisuudessa, miten noille käy. Jos kiinnostuit kananP:stä, ei sinun välttämättä tarvitse hankkia koko säkkiä sisään haisemaan. Suunnilleen samaa tavaraa myydään muutamalla eurolla, mutta kyllä aivan huimaan kilohintaan Biolan ravinnepuikkoina. Nesteenä myytävä ei sitten olekaan ollenkaan samaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.