Ituja näkyvissä

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Itivätkin nopeasti.

Alle kolmessa vuorokaudessa suurin osa Aji Chancan siemenistä ja yksi Puca Uchukin on itänyt. Salaisuus saattaa piillä antamassani alkushokissa. Kun idätys ei ollut niin kauhean tärkeä, uskalsin riskeerata. Lisäsin siemenet märälle paperille, vaikka kiehautettu vesi astiassa vielä poltti kättä. Haihduttava paperin pinta ei kuitenkaan tuntunut kuumalta ja kuivat siemenet kestävät melkein mitä tahansa, niin pakkasta kuin paistettakin. Ehkä onnistuin herättämään ne lämmöllä.


Itiväthän ne talvellakin viidessä vuorokaudessa, joten ei saavutettu hyöty nyt niin suuri ollut - verrattuna riskiin pilata siemenet kokonaan.Lisäys seuraavana aamuna: Alle 4 vuorokautta ovat KAIKKI siemenet itäneet, joten kyllä lämmöllä joku osuus asiaan oli. Tosin huonelämpötilakin oli helteiden aikana 3-4 astetta talvista korkeammalla.

2 kommenttia:

st8 kirjoitti...

mulla on ollu jo viikon black scorpion tongue ja bolivian rainbow eivätkä ole itäny :D

Chilivaari kirjoitti...

Juuri noista lajikkeista ei minulla ole kokemusta. Tavallisillakin chileillä itämisajat vaihtelevat muutamasta päivästä kolmeen viikkoon ja villichileillä ja muutamilla muillakin se voi kestää kuukausia.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.