Omnicoloria syödään jo

lauantai 29. toukokuuta 2010

Omnicolor on melko hidas kypsymään. Viime keväänä kirjasin sille 7 viikkoa ensimmäisistä raakileista kypsään punaiseen. Monet muut lajikkeet selviävät tuosta kuukaudessa, mutta joiltakin (isoilta) voi mennä kaksikin kuukautta.
Toinen vuosi saattaa vähän nopeuttaa toimintaa, sillä tämä amppelikasvi kasvatteli ensimmäisiä vaaleankeltaisiaan huhtikuun toisella viikolla. Kun kuva on viikon takaa, kypsymisajaksi voi laskea 6 viikkoa. Niitä on jo päivittäin syöty erilaisten ruokien mausteena.
Parvekkeelle vienti onnistui häiriöttömästi tällä kertaa. Kasvu jatkuu ja chilit pysyivät oksilla, vaikka melkoinen muutos tapahtuikin kasvatusoloissa. Seuraavaksi siirrän tämän kokonaan ulos, niin saadaan sinistäkin väriä mukaan kehitykseen vaalean keltaisesta oranssin kautta punaiseksi. Amppeliin on vielä mullan vaihto tekemättä, mutta hyvin tuo näyttää kasvavan viimekesäisellä alustalla ja Puutarhan Kesällä.

3 kommenttia:

TepinKapsikuumi kirjoitti...

Komea on kyllä Omnicolor. Omani ei vielä edes kuki.

Jewe kirjoitti...

Nyt jo punaisia vaikka Omnicolor kypsyy tosi hitaasti. Itselläni kaikki vielä keltaisia tosin niitä onkin sitten paljon mutta kai nekin joskus kypsyy.

st8 kirjoitti...

Komea. Tarvisinki jotain koristechiliä huoneeseen. Omasta mielestä tuo sopis hyvin sinne, mikäli valo vain riittää.

Hyvä blogi! Ainoa huono puoli vaan, että tässä vierähtää helposti tunti, jos alkaa lukeen. :)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.