Rocoto Riesen on jättiläinen

perjantai 20. elokuuta 2010

Riese on saksaksi jättiläinen ja jotakin sen suuntaista on Pepper-Kingin pojilla liikkunut päässä, kun ovat tämän rocoton nimenneet. Useimmilla muilla heidän pubescenseillaan on paikkakunnan nimi. Ne on löydetty usein perulaisilta toreilta, mutta tästä Riesenistä puuttuu siis paikkakuntatieto. Englanniksi he ovat kääntäneet sen Grande, mikä sekin tarkoittaa isoa. Ostin siemenet jo pari vuotta sitten, mutta en rohjennut idättää niitä -09, kun luulin isojen olevan vaikeita kasvattaa.
Helppohan se oli, helpoimpia pubescenseja, mitä olen kasvattanut. Tässä on taas kypsää satoa tulossa. Ensimmäiset maistiaiset sain jo toukokuussa sisällä maitopurkissa. Tämä on parvekkeella 6,5 litran ruukussa. Muoto on vähän lommoinen omena. Päässä on "hymykuoppa". Chilemanin "Fat Rocoto"-kisan tapaan mitattuna tämän ympärysmitta on 17,5 cm, millä olisi selvinnyt tänään sijalle 7 kansainvälisessä kasvatuskisassa. Takana on muutaman sentin isompia kasvamassa.
Ulkona on sitten todellisia jättiläisiä tulossa. Kunpa vain ehtisivät kypsyä ennen yöpakkasia. Rocoto Riesen selvästi nauttii enemmän suomalaisesta kesästä ulkona isossa ruukussa kuin lasitetulla parvekkeella pienemmässä. Itse kasvi on levinnyt jo neljän metrin verran ympäristöönsä pitkin maan pintaa. Pystyrunkoa sillä ei ole ulkona lainkaan, parvekkeella metrin verran.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.