Kevään ensimmäinen habanero

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Aivan salaa oli tuollainen päässyt kehittymään makuuhuoneen ikkunalla. Vajaat kolme viikkoa sitten kerroin ensimmäisistä raakileista, mutta tämän on täytynyt olla silloin jo aika iso. Parisenttiseksi se tosin jäi, kun uudet raakileet kasvavat jo ihan habaneron kokoisiksi, tuplasti isommiksi ja oikean muotoisiksi. Aikaisempien vuosien puolukan kokoisia pikku marjoja ei sentään nyt ilmestynyt, eli hyvin on tämän ikähabaneron amppelikevät alkanut.

Eipä tarvittu "natikoita", ledejä, ei edes ESLejä bubblerista tai foggerista puhumattakaan. Chilin kasvatus ei välttämättä ole tekniikkalaji, vaikka siitä sellaisenkin saa. Luonnonvalossa tuo roikkuu mullalla täytetyssä amppeliruukussaan. Ikkunan päällä on yksi 36W loisteputki pimeimpiä päiviä vähän valaisemassa. Ja raakileita on paljon.

5 kommenttia:

Räyhis kirjoitti...

Hyvin näyttää kasvavan! Itsellä raakileita vaikka lampaat söisi, mutta lämpö ei taidan riittää kypsyttämiseen. Nyt kun pakkaset "loppuivat", niin kaukolämpö ei enää höngi pattereista samalla tavalla kuin kukinnan alkaessa. Tosin nyt toinen chinense, Scotch Bonnet, on alkanut puskea nuppua, samoin kuin Rocoto. Taidan kuitenkin nyppiä ja latvoa ensin mainitun. Rocoto saa kukkia rauhassa..

Chilivaari kirjoitti...

Jos ne raakileet on alkuun lähteneet ja sormenpään kokoisiksi edes kasvaneet, kyllä ne kypsyvätkin, vaikka viileämmässä. Helpottava keino on leikata oksien päät poikki, kukintaa vähemmäksi, niin kypsyminen nopeutuu.

Happara kirjoitti...

Minullakin Habanero halusi tehdä podeja ihan luonnonvalossa marras-joulukuussa (hyvinkin) viileässä tilassa. Hi-taas-ti ne siellä kypsyivät, mutta kypsyivät kuitenkin. Tuloksena oli (kuten taisi foorumeilla olla puhetta lämpötilan ja tulisuuden yhteydestä) jokseenkin täysin tulettomia podeja ilmeisesti juuri tuon lämpötilan vuoksi.

Chilivaari kirjoitti...

Vielä enemmän taitaa aurinko vaikuttaa. Jos ei ole aurinkoa, ei ole makuakaan.

Happara kirjoitti...

Se kyllä tietty. Uteliaana odotan viime kesäisestä pistokkaasta kokeeksi kasvatetun Lemon Dropin luonnonvalossa kasvattamiaan podeja, mitäköhän niistä oikein tulee. Paikkana on itä/eteläsuunnan kulmaikkuna, mutta eihän tässä talvella sitä valoa oikein sinnekään ole tullut :)

Itse en (vielä?/vieläkään) osaa kaivata tuoretta satoa keskellä talvea, säilykkeet ja kuivatut saavat riittää. Valot olkoot sitten vain lähinnä taimikasvatuksen ensiavuksi.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.