Esittelyjä kukintavaiheessa: Cheiro Roxa

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Brasilialainen chinense Cheiro Roxa on tänä vuonna ainoa tummuvalehtinen chili minulla. Tuossa se on neljän kuukauden ikäisenä ennen vappua kuvattuna, kun koivuissa ei vielä ollut lehtiä. Tukevarunkoinen se on chinensien tapaan, puolimetrinen, kaksihaarainen ja kukkii runsaasti. Lopullinen kesäruukku on vielä vaihtamatta ja varsi on vetänyt mutkalle ikkunan ahtaudessa muita taimia väistellessä.

Cheirosta en tiedä paljoakaan. Se löytyi Fataliin erikoislajitelmasta rekisteröityneille käyttäjille. Portugalin kielessä cheiro merkitsee tuoksua ja pimenta de cheiro nimisiä chilejä on runsaasti eri lajeissa. Ilmeisesti ne kaikki tuoksuvat. Fatalii kehuu myös makua, jonka pitäisi olla habaneroa miedompi poltteeltaan.

Cheiro Roxan kukka on chinensen kukka, mutta violettia väriä saa kyllä etsiä heteiden varsista, eikä se näy vasta avautuneessa kukassa lainkaan. Useita niitä kuitenkin lähtee samasta pisteestä. Runkokin on tumma, samoin lehtisuonet lehden alapuolella. Parin viikon kukinta ei vielä ole tuottanut näkyvää tulosta, mutta syy lienee ruukun pienuudessa.
Ylhäältä katsoen kasvi on jo aika tumma, vaikka se ei tuossa vaiheessa ole ehtinyt nauttimaan auringosta kuin lasin lävitse.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.