Firefox sumussa

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Sumu levisi maisemaan viime sunnuntaina, kun edellisenä iltana oli ollut raju ukkoskuuro. Aamuvarhaisella otin kypsyneestä Firefoxista kuvan, kun kerrankin sai siistillä taustalla. Kerrostalot ja järvi hävisivät kokonaan näkyvistä.

Firefox (C.annuum) (vaikka siemenet lahjoittanut muuta väitti) sai kasvaa maitopurkissa kypsäksi asti, kun epäilin koko ajan sen jatkomahdollisuuksia meillä. Hyvin se tuossakin kasvoi ja tänään on jo useita kypsiä, pyöreäpäisiä, n. 4 cm pitkiä chilejä maisteltavaksi. Ihan varmistuksen vuoksi minulla on pari alkukesästä kylvettyä pikkutainta kasvamassa. Pitäähän se todeta, että kaikista siemenistä tulee samanlaisia.

Eipä ole jatkoa Firefoxilla tässä taloudessa. Tylyt asiat on sanottava tylysti. Maistoin aluksi varovasti reunasta, mutta en aistinut mitään. Sitten aloin rouskuttelemaan, mutta eihän tuossa paljon rouskuteltavaa ole. Peruspaprika on minun makuarvioni. Kovin pieni sellaiseksi. Kun nimikin on toivoton chilin nimeksi, antaa olla. Kiinnostavia lajikkeita on maailma täynnä.

1 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

Sain tuollaisen Firefoxin naapuriltani viime syksynä. Samaan syssyyn sain yhtä mielikuvituksellisesti nimetyn "Starflame"-chilin. Molemmat olivat ilmeisesti koristekäyttöön jalostettuja annuumeja.

Vihannespunkit söivät taimet viikossa! Eikä jäänyt ikävä ;)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.