Saadaanko satoa sisällä osa2

tiistai 1. marraskuuta 2011

Pari viikkoa sitten aloitin sisävalojen testauksen. Eipä siitä vielä mitään tuloksia ole, mutta kaikki ovat hengissä ja voivat hyvin. Tämä aika on mennyt pääasiassa juurtumiseen, kun kaikki siirrettiin uusiin ruukkuihin lokakuun alussa.
Tämä on kuin keväinen kuva. Inca Red Dropin nuppuja kehittyy päivänvalolampun alla.

Kasvaa niitä keinovalossakin. Ne ovat vasemmalla ylinnä. Tässä balansoin kameran vaihteeksi 2700K keinovaloon, jotta päivänvalon väri ja kirkkaus ikkunan takana keskipäivällä pilvisenä päivänä näkyisi. Sinistä hämärää on.

Habanero keskellä kuvaa kukkii voimakkaasti, mutta yhtään raakiletta ei ole ilmestynyt. Voi olla, että 10.000 luksia ei chinenselle riitä, mutta ehkäpä kasvi vielä kasvattaa juuria uuteen multaan. Ellei kuukauden kuluessa tapahdu mitään, valoa pitää lisätä eli nostaa kasveja ylemmäksi jonkun korokkeen avulla. Habanero kyllä kukkii herkästi talvellakin, mutta satoa olen yleensä saanut vasta kevätauringon paistaessa maaliskuussa.

Padronit kasvattavat uusia versoja kummassakin valossa ja pikku nuppuja on. Tuo punainen kuvassa ikkunan edessä on vihdoin kypsyvä Rocoto Red Peruvian. Kuukausi on sisään tuonnista ja tänä aikana tuo kasvoi melkoisiin mittoihin, yli 22 cm ympärysmitaltaan. Peruvian on siis tänä vuonna jopa jättiläismäisempi kuin itse jättiläinen: Rocoto Riesen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.