Aji Magyar, vihdoinkin kypsää

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

PI 594136 eli Aji Magyar (C. baccatum)
Kauan se kesti, monenlaisia esteitä oli matkalla. Unkarilainen baccatum ei viihtynyt sillä paikalla, jonka sille tarjosin. Valoa oli ilmeisesti liian vähän ja säiliöruukku liian märkä liian pitkään.

Ihastuin ensi maistelulla. Maku on raikas ja mukavan terävä, baccojen parhaimmistoa paljaaltaan maistellen, mutta niinhän niitä ei käytetä, vaan leivällä tai ruokaan sekoittaen, usein kypsentäen. Maistelen siis lisää myöhemmin.

PI 594136 on noin kuusisenttinen, tylppä päästään. Niitä ei ole kasapäin, vaan melko harvassa, mutta kyllä tuosta satoa saadaan. Kovin myöhään vain. Tietysti sen voisi kylvää aikaisemmin, mutta luulisin, että alkukesän lämpö ja valo auttaisivat enemmän.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.