Satokausi parvekkeella ei ole vielä ohi

tiistai 25. syyskuuta 2012


Koko kesän huhtikuulta lähtien ahkeroinut Aji Amarillo (C. baccatum) olkoon esimerkkinä. Se kypsyttelee edelleen runsasta satoa, vaikka päivät alkavat olla viileitä ja öisin kylmää, alimmillaan vain pari astetta ulkona. Olen käyttänyt sähkölämmitintä öisin päällä ja parvekkeen alimmat lämmöt ovat olleet 7°.

Rocotot kypsyttelevät nyt kumpikin omenan muotoisia, baccatumeissa on paljonkin satoa ja chinenset kypsyvät hiljalleen. Parvekkeella kaikki hyvin - kunnes pakkaset tulevat. Lämmintä tilaa noille ei monellekaan talveksi ole, eikä näin isoja, lattialta kattoon rehottavia voisi siirtääkään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, muistelen että sinulla oli jossain hyvä ohje chilien talvettamista varten. Mistähän sen löytäisi, kun en hyvää hakusanaa keksinyt. "Talvettaminen" aiheenkin alla 54 kirjoitusta :).

Anonyymi kirjoitti...

Löytyihän sieltä jotain, kun vain jaksoi käydä läpi.

Kiitoksia hyvästä blogista.

Chilivaari kirjoitti...

Siinäpä se ongelma on. Kun tietoa (tai juttua) on paljon, oleellisen löytäminen on hankalaa.
Talvettaminen on sellainen aihe, jonka asiantuntija en katso olevani. Chilithän ovat tropiikin kasveja ja kasvaisivat ja tuottaisivat satoa koko ajan, kunhan lämpöä ja valoa riittäisi. Valosta usein tulee puute, joskus myös lämpimästä tilasta ja se aiheuttaa kaikenlaista puuhastelua ongelman kiertämiseksi.

Kannattaa ehkä selailla vuoden takaisia syyskuulta ja lokakuun alusta.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.