Värien taisto - Rocatot

lauantai 11. tammikuuta 2014

Vähemmille puheille on jäänyt ruukkujen vasemmassa päädyssä asustavat chinense Rocatot, kun baccatumit ovat kasvaneet niin paljon nopeammin ja peittäneet nuo pienemmät. Tämmöinen asetelma ei ole suositeltava, mutta kun teki mieli tutkia useampaa lajia samalla kertaa...

Akvaariovalo 18 cm, valkoinen led 15 cm, punainen 8 cm, ESL 12 cm

Otin ne kunkin erikseen kuvaan, laitoin pahvin taimien väliin pitääkseni baccatumit poissa varjostamasta, kuvasin samalta etäisyydeltä ja tein koosteen kuvista. Noiden pitäisi olla samassa mittakaavassa. Isompi kuva uudessa ikkunassa löytyy klikkaamalla.

Akvaariovalo kasvattaa tässä vaiheessa Rocatoja selvästi parhaiten. Valkoisen ledin alla lehdet ovat tuntuvasti pienemmät, punainen on kurja sykkyrä, se on kasvanut kuukaudessa vain sentin. ESL on selvästi kärsinyt valon vähyydestä ja latvan pienet lehdet ovat aivan vaaleita. Tuollaisella joka suuntaan säteilevällä valolla on hankala kasvattaa kovin eri kokoisia kasveja. Lamppu on baccatumin latvoissa melkein kiinni, mutta kaukana pienemmästä taimesta. Spottityyppisellä valolla valaistaan kauempaa ja etäisyyksien ero ei ole suhteellisesti niin suuri. Koukeroisella selityksellä yritän sanoa, että tulos olisi energiansäästöllä luultavasti paljon parempi, jos tätäkin taimea olisi valaistu erikseen riittävän läheltä. Kisajärjestelyt estivät nyt sen.

Punaisen ledin alla baccatum Kellu Uchuun muuten avautui tänään ensimmäinen kukka; kaksi ja puoli viikkoa energiansäästöä ja viikon muita ledejä myöhemmin. ESL:n alla raakileita on jo monta ja ensimmäiset alkavat kallistua pystyasennosta alas. Muiden ledien valossa kukat näyttävät muodostuvan raakileiksi, mutta siitä on  vasta epävarma aavistus.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.