Neljä kuukautta - neljä senttiä

maanantai 17. helmikuuta 2014


Lokakuun puolivälissä aloitin "Värien taiston" siirtämällä testitaimet sirkkalehdillä testiruukkuihin. Yksi taimi jäi kummastakin lajikkeesta yli ja tilaa säästääkseni sijoitin ne saman nimisten talvehtivien chilien ruukkujen kulmiin. Eipä niistä olisi kauan varataimeksi ollut, sillä kasvu pysähtyi isomman kasvin alla lähes täysin. Kisachilit olivat kuukausi sitten jo ylittäneet puoli metriä (paitsi punaisessa valossa kasvava), mutta samasta sisarusparvesta tämä on vain 4 cm korkea. Se on jossain vaiheessa ilmeisesti kaatunut ja osa varresta on muodostunut juureksi värimuutoksen kohdalta, mutta se ei ole saanut otetta multaan, kun pintamulta on ollut enimmäkseen kuivaa.


Tässä koko komeus. Talvehtiva Kellu Uchu oli varataimen istutuksen aikoihin vielä  melkein lehdetön runko, mutta nopeasti se kasvoi niin tuuheaksi, että se varjosti täysin ylhäältä tulevan valon pikku taimelta. Tähän laitoin spottivalon sivulta, että pikkuinen erottuu.

Pääsyy hitaaseen kasvuun lienee kuitenkin se, että isompi Kellu on täysin vallannut ruukun juurillaan, eikä sinne mahdu uutta hentoa yrittäjää. Tämähän on se ruukku, jossa Kellu Uchu kasvoi viime kesän, en vaihtanut sille uutta multaa syksyllä. Talvehtivan Rocaton juurella pikkutaimi ei ole enää hengissä, siellä oli vielä ahtaampaa ja pimeämpää.

Kasvupaikalla ja hoidolla ON merkitystä kasvunopeudelle, mutta ihan nätti ja hyvinvoivan oloinen taimi tuokin on, vain vähän hidaskasvuinen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.