Pikkutaimet ikkunalla

torstai 20. maaliskuuta 2014

Pariviikkoiset annuumit siinä lepäilevät heikossa auringonpaisteessa olohuoneen ikkunalaudalla. Kutakin lajiketta säästin kolme litran laatikkoon ja tässä ne ovat järjestyksessä Alma Paprika, Leek ja Pimiento de Padron.
Ikkunanpuitekin taas kaipaisi maalia.

4 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Kasvavatpa taimesi nopeasti, pitään oikein ihailla! Olen täydellinen taimikasvatuksen amatööri, vaikka olenkin parina aiempana vuonna kasvattanut chilejä onnistuneesti. Tänä vuonna ryhdyin taas hommaan ja olen lukenut paljon chilifoorumia ja blogeja. Vaikka taimeni ovatkin vielä hengissä, ovat ne hyvin pieniä, osa tammikuun lopussa istutetuista ovat samaa kokoluokkaa kuin kuvassasi. Tuntuukin että olen kohdannut kaikki mahdolliset haasteet. Liian kylmä huoneilma, lisävalon puute, väärä idätystekniikka (onneksi keksin hyvän tavan lopulta) ja vääränlainen kastelu/huono ruukkuvalinta ovat esimerkkejä syistä, jotka ovat ehkä johtaneet kasvun hitauteen. Banaanikärpäsen näköisiä olentoja on pörräillyt chilien ympärillä, joten ehkäpä harsosääsken toukat ovat käyneet apajilla. Tosin yhtään toukkaa en ole havainnut.
Toivon, että kevään edetessä huoneen lämpötilan nousu ja valon määrän lisääntyminen nopeuttavat taimieni kasvua.
Kiitos vielä mahtavasta blogistasi. On mukavaa seurata usein päivittyvää chiliblogia. Erityiskiitos "12 etappia chiliin" osiosta, jonka teksteistä on ollut paljon hyötyä aloittelijalle.

Chilivaari kirjoitti...

Lämpö on kyllä oleellinen tekijä chilien kasvussa, mutta ei tuossakaan paljon yli 20° ole. Pikkutaimet saa valoon ja lämpimään jollakin yli 20W energiansäästölampulla varsinkin, jos tila on suojaisa. Minulla ne ovat vain verhon takana. Siellä oleilevat baccatumit toistaiseksi.

Tarkennetaan vielä, että minulla chilintaimen ikä alkaa vasta, kun sillä on sirkkalehdet. Jotkut laskevat idätyksestä, mutta ne ajat vaihtelevat suuresti ja eihän taimi silloin vielä ole "syntynyt".

Anonyymi kirjoitti...

Meinasin myös tulla kommentoimaan kuinka paljon hitaammin omat chilini kasvavatkaan, mutta olenkin tällainen chilinoobie. Chilini taitavat olla reilun kuukauden ikäisiä, ja osa on paljon pienempiä kuin nämä. (Hieman leuka loksahti edellisten baccattumien ja chinensien kohdalla.:)) Ja kiitos myös täältä mainiosta ja informatiivisesta blogista!

Chilivaari kirjoitti...

Mietipä mahdollisia ongelmakohtia. Ei siinä mitään salaperäistä pitäisi olla.
Lautalta istutus syvään puutarhamultaan. Ei liikaa kastelua, ei lannoitusta ensimmäiseen kuukauteen.
Lämpö ja valo ovat molemmat tärkeitä. Lämpökaappi ratkaisee molemmat ongelmat. Aurinkoa kaivattaisiin tännekin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.