Puoli miljoonaa kävijää?

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kävijälaskuri blogissani ylitti puoli miljoonaa sunnuntaina. Kiitokset lukijoille!Laskureita on monenlaisia, laskutapoja myös.
Olen blogini alalaidassa käyttänyt kahta, Googlen omaa ja StatCounterin "uniikit kävijät" lukemaa. Se kirjaa yhdestä osoitteesta vain yhden käynnin päivässä ja on noin puolet pienempi kuin yleisemmin käytetty "Page Views" eli sivujen katselu. Hakukoneilla tai linkeillä tullaan yksittäisille sivuille, mutta blogin nimellä etusivulle, mikä voi sisältää parin kuukauden kirjoitukset. Näitä sivuja on siis ladattu puoli miljoonaa kertaa vieraille tietokoneille. Omia käyntejä tuo ei laske. Paljonko on luettu, sitä se ei myöskään laske.

Bloggerin laskutapa on jotakin sen omaa, vielä positiivisempi. Senkin laskuri on jo lähellä puolta miljoonaa, vaikka Google aloitti koko laskennan vasta puoli vuotta blogini aloittamisen jälkeen.

Näillä sivuilla on tasaisesti 200-300 kävijää päivässä. Pidän sitäkin paljona näin kapealle alueelle suuntautuvalle jutulle.  Nuo huippulukemat lienevät jostakin muusta kuin erityisen kiinnostavasta jutusta johtuvia. Joskus linkki blogista osuu vaikkapa jollekin suositummalle sivustolle tai sitten piilomainosten sijoittelijat yrittävät löytää sopivaa paikkaa tihutöilleen. Kehut on kyllä annettava Bloggerin roskapostisuotimelle, sillä mainosviestit poistuvat lähes kaikki automaattisesti, kun niitä ilmestyy kommentteihin - ja sitähän tapahtuu toisinaan runsaastikin. Minullahan kommentointi on täysin vapaata, ilman mitään tunnistuksia tai varmennuksia. Se on toiminut toistaiseksi.

Jatketaan siis näin.

4 kommenttia:

Caj Koskinen kirjoitti...

Onneksi olkoon, hieno merkkipaalu. Vaikka kävijämäärä ei varmasti sinulle ole mikään tähtäin, on varmasti kiva tietää, että ihmiset sankoin joukoin pitävät blogistasi ja moni seuraa sitä lukien kaikki kirjoituksesi.

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä tulee käytyä joka aamu ennen töihin lähtöä lukemassa mitä vaarille kuuluu. :)

Metsämaja kirjoitti...

Hieno saavutus! On tästä blogista ollutkin iloa! Meillä kasvaa ikkunalaudalla hienoja puskia lähettämistäsi siemenistä. Suurkiitos! Lisäksi olen saanut tästä blogista paljon vertaistukea mm. ansarijauhiaisongelmassa... Jolta on kuin ihmeen kaupalla säästytty tänä kesänä. :)

Tarina kirjoitti...

Onnea puolelle miljoonalle!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.