Sain tämmöisen plakaatin

maanantai 18. elokuuta 2014


Chilifesteillä jouduin pokkaamaan tuommoisen tunnustuksen.
Pienellä präntillä siinä lukee:

Suomen Chiliyhdistys ry palkitsee Kunto Hirvikosken Chiliteko 2014 -tunnustuksella merkittävästä toiminnasta chilien viljelyn ja käytön edistämiseksi.

Erityisen maininnan ansaitsee Chilivaarin blogi, joka on tuonut avun tuhansien, ellei kymmenien tuhansien chilinharrastajien chilinkasvatukseen.

Olen mykistynyt, mutta laitan sen tänne, sillä lukijoillenihan tunnustus kuuluu, ilman teitä ei olisi blogiakaan. Eteenpäin, katse tulevaisuuteen. Parannusehdotuksia ja toiveita otetaan vastaan, privaatisti mail@chilivaar.in tai julkisemmin lisää kommentti tuohon alle.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Osaisitko auttaa? Ostin talvella punaisen chilin ja kylvin siemenet ohjeiden mukaisesti. Nyt kesällä on tullut satoa. Chilit eivät vain muuttuneet punaisiksi vaikka olisi pitänyt? Osaan tuli jo valkoista josta päättelin niiden olleen liian kauan kiinni kasvissa. Miksi chilit eivät muuttuneet punaisiksi? Kiitos jos vastaat=)

Chilivaari kirjoitti...

Hybridi, F1 lienee vastaus.
Kaupoissa myytävät chilit ovat lähes kaikki jalostettu myyntitarkoituksiin, eli kuljetusta ja säilytystä kestäväksi, kauniin muotoiseksi ja väriseksi. Makua harvemmin on ajateltu. Tuollaisen F1-sukupolven kasvin siemenistä voi tulla melkein mitä tahansa, eri muotoisia ja värisiä kuin alkuperäinen.

Hanki seuraavalla kerralla kunnon siemenet chilinsiemeniä myyvästä liikkeestä. Chilin kasvatus on sen verran pitkäkestoista, että sitä ei kannata riskeerata epämääräisillä siemenillä. Ne ovat kuitenkin pienin menoerä, jos koko yli puolen vuoden kasvatusta ajattelee.

Voi niissä tietysti olla joku kasvuhäiriö tai sairauskin. Valkoinen väri tuntuu siltä, mutta mikä oli väri sitä ennen?

Obatsu kirjoitti...

Lämpim...tuliset onnittelut! Oikeaan osoitteeseen meni, toki muitakin hyviä blogeja on.

Ehkäpä tänne voisi vielä tehdä Vaarin chiliklinikka -osion, jossa olisi useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vaarin vastailuja kokemusten perusteella. Nyt kysymykset ovat hyvin hajallaan eri postausten yhteydessä.

Chilivaari kirjoitti...

Chiliklinikka, erinomainen ajatus.
Kysymykset ja vastaukset ovat todella hyvin hajallaan ja monesti väärän otsikon alla.
Vaan mikäpä olisi blogiympäristöön sujuva toteutustapa?
Tietysti voisi yhden jutun omistaa kyselyille ja laittaa siihen linkin etusivulle. Muutenhan nämä painuvat unholaan päivitysjärjestyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Tuo ensimmäinen kasvatus oli vain kokeilua, mutta ensi kerralla hankin vaikka paremmat siemenet=) Väri Chileissä oli alkujaan vihreä.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Tätä blogia tulee seurattua viikottain. Olen nyt toista kautta harrastanut chilien viljelyä ja tämä blogi on antanut osviittaa, aina idätyksestä talvehtimiseen. Kiitos kuuluu siis sinulle.

Marko Renvall kirjoitti...

Onnittelut Vaarille! Aivan oikeaan osoitteeseen plakaati meni!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Meni tosiaan tunnustus oikeaan osoitteeseen! Todella mielenkiintoisia ja hyödyllisiä juttuja blogissasi. Terveisin Hantta

Chiliharri kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut minultakin, kun en lomareissun aikana tullut käytyä. Tuo testiosio on mun mielestä toteutettu, joten pidä ihmeessä voimissaan! Antanut osviittaa vaikkapa lamppuvalintoihin. Lannoitetaulukkoasi olen esitellyt ihmisille, jotka eivät esim. chilifoorumia lue.

Jonkinlainen haku olisi kyllä plussaa, esim. linkit tai vetovalikko josta löytyisivät pelkästään nuo testit. t. Harri Vantaalta

Chilivaari kirjoitti...

Katsopa Harri tuota oikeaa sivupalkkia. Haku on siellä toiseksi ylinnä. Se on kyllä aika vaatimaton, pitää esimerkiksi sijamuodot olla oikein. Parempi haku on vähän alempana: Aihealueet. Siellä on otsikoitu esimerkiksi kaikki valotestit erikseen (alimmaisena, kun ovat aakkosjärjestyksessä). Eli sieltä löytyy koko testi kerralla, tosin käänteisessä järjestyksessä, kun ovat uusin ensin, mutta voihan selailun aloittaa pohjalta.

Chiliharri kirjoitti...

Katsopa Kunto tuolta netistä sellainen paikka, kuin google. Siellä olevaan valkoiseen neliöön kun kirjoittaa "testi site:http://chilivaari.blogspot.fi", niin tulee noin 90 hakutulosta. Oikean sivupalkin tuloksia "testi"-haulla en ole laskenut (arvaus 30-40), mutta 8 sivullista tulee linkkejä joissa sana ilmeisesti mainitaan. Kaikki eivät varmaan ole testejä. Iso-G näyttäisi antavan tuloksia muuten myös sijamuodoilla, tosin suomeksi ehkä huonommin.

Ehdotukseni mukaisesti aihealueissa ei ole linkkiä, jossa lukisi selvästi "Testit". Tai toisena vaihtoehtona vaikkapa alasvetovalikkoa, josta löytyisivät testien nimet. En ole koko blogia kahlannut läpi, mutta muistelin tällä olleen muitakin testejä. Voin muistaa väärin.

Pyysit palautetta ja kehitysehdotuksia, joita yritin mielestäni antaa edellisessä viestissä. Jos tämä oli huono kehitysehdotus, niin pahoittelen enkä kirjoittele enää tänne muuta. Nettiä osaan kyllä käyttää, mutta minulla saattaa olla muitakin intressejä.

Chilivaari kirjoitti...

Olet ihan oikeassa Harri. Selkiyttämistä tänne kaivattaisiin.
Noissa valotesteissä näkyy olevan 46 sivua yhteensä. Ne voisi tietysti niputtaa erikseen jonnekin.
Aihealueita alkaa olla niin paljon, että niitä ei juuri kannata lisätä. Monethan aloittavat tämmöisessä vaiheessa uuden blogin puhtaalta pöydältä, kun vanhassa pullistelee liikaa tekstejä sekalaisessa järjestyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs tää on mennyt ihan vallan ohitse? Onnea suuresti. Täysin oikeaan paikkaan meni tunnustus.

-MrJones

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.