Starfishin siemeniä uuden vuoden tarjouksena

tiistai 30. joulukuuta 2014


Kylmältä parvekkeelta keräsin Starfishit (C. baccatum) pois vasta marras- joulukuussa, perkasin ne ja kuivatin siemenet, vaikka epäilinkin itävyyttä. Testissä kuitenkin iti kaksi kolmesta, joten eiköhän nuo ihan kelpo tavaraa ole. Niitä on muutama sata tuossa.

Pistä minulle sähköpostia, jos haluat tuosta kasasta pikku siivun. Jos laitan alle kymmenen siementä pussiin, niitä riittää useille kymmenille. Starfish on iso, kasvaa helposti lattialta kattoon, joten pienellä ikkunalla sitä ei kannata kasvatella tai sitten joutuu leikkelemään. Sato on myös melko myöhäinen, joten heti voi aloittaa idättämisen. Minun kokemukseni mukaan se vaatii melko paljon valoa, ainakin sato oli moninkertainen parvekkeen aurinkoisella puolella verrattuna peräseinän vieressä kasvaneeseen.

Vanhaan tapaan en peri näistä mitään hintaa. Sääntö on ollut, että siementen saaja jää kiitollisuuden velkaan ja suorittaa sen myöhemmin jollekin toiselle aloittelijalle sopivan tilaisuuden tullen. Näin saadaan chiliharrastusta leviämään vaivattomasti. Kirjekuorien ja postimerkkien edestakaisin lähettelyssä ei minusta ole paljon järkeä. Muutaman postimerkin pystyn kyllä kustantamaan, olenhan itse saanut niin paljon apuja vanhemmilta chilipäiltä menneinä vuosina.

5 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Satoisaa sekä onnellista Uutta Vuotta 2015!

joni antikainen kirjoitti...

Kiitos siemenistä, tuli nopeammin mitä odotin. Nyt laitetetaan siemenet itämään ja odotellaan kasvua sekä tulevaa satoa.

Anonyymi kirjoitti...

Iso kiitos Chilivaarille! Siemenet tulivat postissa ja toivat hyvän mielen!
T. Anna

multasormi kirjoitti...

Moi ! vieläkö saisin noita Starfishin siemeniä ? s-postini on multasormi@suomi24.fi t. Tuula

Chilivaari kirjoitti...

Viimeiset Starfishin siemenet lähtivät tänään innokkaasti odottaville kasvattajille. Enää ei kannata siitä syystä ottaa yhteyttä, mutta muutenhan se on ihan mukavaa.

Chilifoorumilla on valiteltu naisten vähäistä osuutta, mutta ainakin tämän otannan perusteella naiset kasvattavat yhtä paljon chiliä kuin miehet.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.