Starfish pää katossa

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Starfish (C. baccatum) on tunnetusti rotevakasvuinen. Ikkunallani oli niin täyttä, että en muutamaan päivään huomannut sen kasvaneen kiinni lasihyllyyn. Pakkohan sen oli taipua, kun tilaa ylöspäin ei ollut. Se ressukka on nyt kasvanut kolme kuukautta tuossa 9 cm taimiruukussa. Korkeutta on hyllyvälin rajoittamana vain 50 cm, mutta varrella on mittaa 70 cm. Se on jo hieman oiennut päästyään parvekkeelle vapauteen, mutta jäähän tuohon mutka, eikä se voi jatkaa parvekkeella pakkasöiden taas palatessa.

Varsi on tukevaa tekoa ja paksunee ylöspäin mentäessä. Starfish kasvaa ripeästi mittaa, tiesinhän minä sen, kun jo huhtikuussa 2008 ihmettelin puolitoistametrisiä roikaleita  ikkunallani.

Sehän haarautuu latvasta. Tähän ei latvominenkaan aina auta, vaan Starfish haluaa kasvattaa korkean rungon. Se on kai sille tyypillinen kasvutapa. Hyvin tarkkaan katsoen tuolla latvassa on myös pikkuisia nuppuja, mutta johan on aikakin. Tuo kasvoi kyllä alkukuukautensa viileässä, eikä todella ole saanut mullasta paljonkaan ravinteita. Tämä on vähään tyytyvä chilikasvi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.