Vihannesgratiini - puolivalmisteesta valmiiksi ruoaksi

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tämähän ei ole mikään ruokablogi, mutta ruokaan ja maustamiseen liittyviä vihjeitä näkyy olevan yli sata, enimmäkseen yhden lauseen heittoja.

Nyt kävi näin, että pakasteessa pyöri vaimon joskus ostama kasvisgratiini, jolle ei ollut keksitty käyttöä. Kun tavanomaisiin perunoihin, riisiin, muusiin yms kyllästyy ajoittain, päätin kokeilla tuota ensimmäisen kerran elämässäni. Ehkä oli jo aika. Pussia lukiessa paljastui, että tuossa oli jo valmiina "munamaito" ja juustoraaste jäisten vihannesten pinnassa. Tarvitsi vain laittaa se uunivuokaan 225° ja 40 minuuttia sekä juustoraastetta pinnalle. Sitä suositeltiin lisukkeeksi pääruoan kanssa.

Kun kaapissa sattui olemaan myös broilerin jauhelihaa, paistoin sen ja paketin pekonia ja lisäsin yhden tuoreen tulisen chilin (PC-1). Sekoitin kuuman paistoksen jäisiin vihanneksiin ja paistoin ohjeen mukaisesti. Puolivälissä paistoaikaa lisäsin reilusti juustoraastetta pinnalle.

Hyvää tuli. pekoni maistui mukavasti (puolikin pakettia olisi riittänyt) ja chiliä oli sen verran, että kitalaessa ja ikenissä kihelmöi, mutta ei polttanut. Uskallan suositella tätä puolivalmistetta muillekin näillä pienillä lisäyksillä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.