Kasvatustesti led-työvaloilla pitää jo lopettaa

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Aloitin näiden työvalojen testaamisen aivan liian myöhään, aurinko tulee jo sotkemaan tilannetta, tosin molemmille tasapuolisesti. Pitäisi varmaan tehdä uusi testi syyspimeillä, jos nuo valot vielä silloin toimivat.

Tuo oli tilanne 23.1. Siirsin nuo pikkutaimet erilleen toisistaan niin, että yhteen ruukkuun tuli vain yhtä valoa, kummallekin yhtä paljon. Alla on tilanne 6.3., puolitoista kuukautta myöhemmin:
Edessä on litteällä Electrogearilla, takana paksummalla Nordlight-valolla valaistut chilit. Vasemman laidan chinenseissä ei vielä tässä vaiheessa ole juuri eroja, Motonetin valolla on kasvanut sentin korkeammaksi. Oikean laidan Turbo Pubeissa sen sijaan on niin suuri ero, että on vaikea uskoa sen johtuvan pelkästään valosta. Näin pienessä otannassa saattaa genetiikkakin vaikuttaa. Siemenet ovat samasta liikkeestä, mutta varmaankin eri kasvista. Tästä voi kuitenkin halutessaan vetää sellaisenkin johtopäätöksen, että Motonetin Nordlight-valolla kasvaa pubescens selvästi nopeammin. Se on 18 cm korkea, useasti haaroittunut ja kukkanuppujakin on. Electrogearin valolla Turbo on vasta 10 cm korkea ja juuri aloittamassa haaroittumista.

Valothan ovat saman tehoisia ja värisiä, tai tarkkaan ottaen Motonetin valossa on hitusen enemmän sinistä ja vihreää. Ainoa mainittava ero niiden kohdalla on kuitenkin Electrogearin välkkyminen kameran kuvassa, eli se rajoittaa tehoaan ja lämpenemistään katkomalla valoa erittäin nopeassa tahdissa. Silmällä sitä ei näe. Huomaisivatko kasvit?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.