Tumbleria juurruttamassa

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Amppelitomaatti Tumbler on tänä vuonna kasvanut kovin toispuoleiseksi. Niitä oli vain yksi taimi ainoasta siemenestä ja se kasvoi vain yhtä versoa. Edellisinä vuosina tämä on kyllä levinnyt joka puolelle. Ehkä se nytkin tekisi niin myöhemmin, mutta päätin auttaa prosessia. Leikkelin muutaman ylöspäin suuntautuvan haaran irti ja työnsin ne syvälle multaan ruukun vastalaidalle. Tuossa ne näkyvät ihan pienenä piperryksenä amppelin reunalla, mutta tomaateilla on tapana juurtua nopeasti ja kasvaa ripeästi.

Päähaara lähtee tuosta oikeasta laidasta. Juurtumassa on yksi ihan pieni oksan pää, toinen vähän isompi ja lehti. Voikohan siitä kasvaa uusi runko? Kaikkea pitää kokeilla. Kylmät säät parvekkeella saattavat kuitenkin tuhota tämän kokeilun.

Kävi nimittäin näin: Laitoin samaan aikaan noin viikko sitten muutaman oksan myös vesilasiin juurtumaan ja lasi jäi parvekkeelle. Normaalisti tomaatti juurtuu muutamassa päivässä, mutta parvekkeen kylmissä öissä nämä varret vain tummuivat. Ei mitään itua. Eilen otin lasin lämpimään ja vuorokaudessa juuret olivat putkahtaneet esiin. Mitenkähän siellä mullassa? En kuitenkaan lähde kaivelemaan. Kyllä ne nahistuvat, jos juuria ei ilmesty.

Tumblerissa on jo ihan mukavasti kukkia, mutta tämä on helmikuun puolivälissä idätetty aikainen venäläinen pensastomaatti Boney MM, josta on tullut jo jokakeväinen varhaisvihannes meidän parvekkeelle.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.