Kypsää toukokuussa

maanantai 28. toukokuuta 2018


😎😆😇😀😃


"Yleisön pyynnöstä" hiukan informaatiotakin, eikä pelkkiä hymiöitä.
Kun ajoissa lähtee liikkeelle, pääsee ajoissa perillekin. Tuo pätee tähänkin tapaukseen. Tomaatti on venäläinen Boney-MM F1, jota Seemnemaailma kehui silloin, kun sitä vielä oli sen valikoimissa: "Huippunopeasti kasvava (80-85 vrk. itämisestä hedelmiin)".  Ei se ihan toteutunut, muutama päivä enemmän meni, mutta kasvuolosuhteet eivät olleet optimaaliset.

Laitoin siemenet itämään tavallista aikaisemmin 7. helmikuuta, kun ne olivat niin vanhoja siemeniä. Hitaasti itivät ja taimelle ne tulivat vasta 18.2. Tästä noin kuukauden päästä parhaat pääsivät maitopurkkeihin, joissa havaittiin ensimmäinen kukka 8.4. Silloin ne jo olivat parvekkeella selviämässä pakkasöistä lämpöpuhaltimen avulla. Isompaan ruukkuun nuo pääsivät vasta 21.4. ja parvekkeen epätasaiset olot jatkuivat. Toukokuussa sitten oli vihdoin lämmintä. En kyllä muista isosta tomaatista näin varhain saamaani satoa. Talvehtineista amppelitomaateista toki on tullut varhain keväällä keltaisia Tumbling Tomeja.

Tarkat päivämäärät eivät kerro hyvästä muististani tai edes muistiinpanojen teosta, vaan kaivoin ne valokuvien kuvaustiedoista. Digikuvat säilyttävät kaikenlaista tietoa, kunhan kuvat vain ensin löytää.

1 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Uulalaa, ei hassumpaa! Mie vasta fiilistelen raakileita :D Kivaa uutta viikkoa!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.