Marraskuu on harmaa - mutta Aji Cristal viihtyy parvekkeella

maanantai 5. marraskuuta 2018

Parvekkeella on ollut viileää, päivälämmötkin olivat pari viikkoa sitten vain muutama aste plussalla ja öisin lämmittimen avustuksella 6-8°. Tomaatti ei tuosta pitänyt, mutta Aji Cristal (C. baccatum) ei siitä näyttänyt kärsivän.

Cristalissa on paljon kypsää ja osa niistä on jo rutistunut. Kaikkea ei ole ehditty käyttää, kun tuolla on muitakin chilejä. Täytyy lähipäivinä keräillä kypsät kuivuriin. Eipä se haitanne, että ne ovat kuivuneet alkuun oksillakin.

Chilijuustossa olemme viime aikoina ihastuneet vihreään Cristaliin ja löytyyhän niitäkin vielä, on siellä kukkiakin.

Chilijuuston ohjeeni on alun perin vuodelta 2009 ja täydennetty 2013.
Suosittelen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo chilijuuston ohje on tosi hyvä. Tein niitä eri chileistä ja sitten maisteltiin porukalla. Oli Habanero Orange (paras), Thai Rawit, Aji Cristal, Aji Benito, Starfish ja monta muuta. Kasvatuksessa oli yhteensä 23 erilaista.

Chilivaari kirjoitti...

Se on maistuvaista. Onneksi noita tuoreita chilejä löytyy vieläkin parvekkeelta. Mitenkä lienee torstaina, kun viikon kylmin yö pitäisi olla sen edellä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.