tag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post378142726469586566..comments2023-09-13T14:23:27.472+03:00Comments on Chiliä ja sivuhuomioita: Onpas herkkua tuo hapanchiliChilivaarihttp://www.blogger.com/profile/07543633093939449048noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-6065535549133010752013-11-29T22:14:37.001+02:002013-11-29T22:14:37.001+02:00Kuukauden verran pidän hapanchiliä maakellarissa, ...Kuukauden verran pidän hapanchiliä maakellarissa, sitten puolen litran pakastepulloihin tai -rasioihin ja pakkaseen niin käyminen pysähtyy. Yli kuukauden hapatus ei enää parranna makua. Hapankaalin pidän siihen saakka kunnes loppuu. Olen syönyt 8kk ruukussa maakellarissa säilytettyä hapankaalia eikä suurta makuvirhettä löytynyt.Bluesmanhttps://www.blogger.com/profile/15451769411650566680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-62261966958607509652013-11-29T21:20:13.812+02:002013-11-29T21:20:13.812+02:00Kiitos neuvoista, ja alkuperäisestä ideasta alkaa ...Kiitos neuvoista, ja alkuperäisestä ideasta alkaa hapattaa chilejä.<br />Hapankaali paranee muutaman viikon säilytyksessä viileässä, mutta mites chili? Tuo nimittäin oli jo niin hyvää, että en pysty kuvittelemaan, miten se parantuisi.Chilivaarihttps://www.blogger.com/profile/07543633093939449048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-90048306825635533542013-11-29T19:20:54.770+02:002013-11-29T19:20:54.770+02:00pH voi laskea melko alas, jopa 3,5 on vielä ihan s...pH voi laskea melko alas, jopa 3,5 on vielä ihan siedettävä. Jääkaapissa käyminen jatkuu ja jos haluaa pysäyttää prosessin on massa pakastettava.Bluesmanhttps://www.blogger.com/profile/15451769411650566680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-66887539279149410072013-11-29T19:18:55.112+02:002013-11-29T19:18:55.112+02:00Noniin. Hapatuslahkoon on näemmä tullut uusi jäsen...Noniin. Hapatuslahkoon on näemmä tullut uusi jäsen. Kyllä luonnonmenetelmät säilönnässä ovat yleensä ylivertaisia. Toki täytyy perustietämys olla hallussa ja siitä esimerkkinä hiivan muodostuminen hapantuotteen pintaan. Näyttää varsin etovalta mutta on melko usein syntyvä ilmiö ja siitä selviää kuorimalla pintasametin pois. Moni on varmaan heittänyt koko massan kompostiin. Bluesmanhttps://www.blogger.com/profile/15451769411650566680noreply@blogger.com