tag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post6983215985998731298..comments2023-09-13T14:23:27.472+03:00Comments on Chiliä ja sivuhuomioita: Kevään ensimmäinen habaneroChilivaarihttp://www.blogger.com/profile/07543633093939449048noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-32841186042237839762011-03-11T16:55:28.023+02:002011-03-11T16:55:28.023+02:00Se kyllä tietty. Uteliaana odotan viime kesäisestä...Se kyllä tietty. Uteliaana odotan viime kesäisestä pistokkaasta kokeeksi kasvatetun Lemon Dropin luonnonvalossa kasvattamiaan podeja, mitäköhän niistä oikein tulee. Paikkana on itä/eteläsuunnan kulmaikkuna, mutta eihän tässä talvella sitä valoa oikein sinnekään ole tullut :)<br /><br />Itse en (vielä?/vieläkään) osaa kaivata tuoretta satoa keskellä talvea, säilykkeet ja kuivatut saavat riittää. Valot olkoot sitten vain lähinnä taimikasvatuksen ensiavuksi.Happarahttp://picasaweb.google.com/juheku/Kauden2011RocototJaYllatystaimet?authkey=Gv1sRgCMyQgu2njNPm8wE#5582743437333948434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-21721026828493196922011-03-11T11:54:28.016+02:002011-03-11T11:54:28.016+02:00Vielä enemmän taitaa aurinko vaikuttaa. Jos ei ole...Vielä enemmän taitaa aurinko vaikuttaa. Jos ei ole aurinkoa, ei ole makuakaan.Chilivaarihttps://www.blogger.com/profile/07543633093939449048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-56268703478423270252011-03-11T11:00:28.139+02:002011-03-11T11:00:28.139+02:00Minullakin Habanero halusi tehdä podeja ihan luonn...Minullakin Habanero halusi tehdä podeja ihan luonnonvalossa marras-joulukuussa (hyvinkin) viileässä tilassa. Hi-taas-ti ne siellä kypsyivät, mutta kypsyivät kuitenkin. Tuloksena oli (kuten taisi foorumeilla olla puhetta lämpötilan ja tulisuuden yhteydestä) jokseenkin täysin tulettomia podeja ilmeisesti juuri tuon lämpötilan vuoksi.Happarahttp://picasaweb.google.com/juheku/Kauden2011RocototJaYllatystaimet?authkey=Gv1sRgCMyQgu2njNPm8wE#5582743437333948434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-54704971878801436572011-03-11T09:50:58.242+02:002011-03-11T09:50:58.242+02:00Jos ne raakileet on alkuun lähteneet ja sormenpään...Jos ne raakileet on alkuun lähteneet ja sormenpään kokoisiksi edes kasvaneet, kyllä ne kypsyvätkin, vaikka viileämmässä. Helpottava keino on leikata oksien päät poikki, kukintaa vähemmäksi, niin kypsyminen nopeutuu.Chilivaarihttps://www.blogger.com/profile/07543633093939449048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5432296201939945675.post-6628893101371582502011-03-11T09:14:02.635+02:002011-03-11T09:14:02.635+02:00Hyvin näyttää kasvavan! Itsellä raakileita vaikka ...Hyvin näyttää kasvavan! Itsellä raakileita vaikka lampaat söisi, mutta lämpö ei taidan riittää kypsyttämiseen. Nyt kun pakkaset "loppuivat", niin kaukolämpö ei enää höngi pattereista samalla tavalla kuin kukinnan alkaessa. Tosin nyt toinen chinense, Scotch Bonnet, on alkanut puskea nuppua, samoin kuin Rocoto. Taidan kuitenkin nyppiä ja latvoa ensin mainitun. Rocoto saa kukkia rauhassa..Räyhishttp://www.chilifoorumi.finoreply@blogger.com