Tuoreita chilejä löytyy vielä useampaakin merkkiä. Tämä pieni pensas kypsytteli vaakasuorat oksansa vasta parvekkeelta sisään siirrettynä. Oli siinä toki kypsiä jo kesälläkin, mutta ei noin paljon kerralla.Biquinho (C. chinense) on brasilialaisen lajikkeen nimi. Samanlaista liikkuu myös Chupetinho-nimellä. Jotkut pitävät niitä eri lajikkeena, toiset niputtavat samaksi. Brasilialaisten chiliharrastajien mielestä Cupetinhon viimeinen kirjain on a ja se on sama chili kuin Biquinho, vain eri murrealueelta. Ovat ne silti voineet kehittyä eri suuntiin länsimaisilla retkillään. Muutoksia voi tapahtua jo muutamassa sukupolvessa.
Sieviä ovat. Mittaa on vain pari senttiä, vähän päälle. Kehuttua makua en vielä oikein ole sisäistänyt. Keitossa nuo toimivat hyvin, mutta voileivän päällä minusta niistä puuttui maku. Poltetta saa jonkin verran, jos silppua laittaa enemmän, mutta erityisiä makuelämyksiä en kokenut. Siirsin kasvin kuitenkin varastosta olohuoneen ikkunalle koristukseksi ja kokeillakseni, jaksaako se tuottaa lisää pikku punaisia talvellakin. Kukkia on runsaasti.
Bolivialaiset Locotot
2 vuotta sitten
1 kommenttia:
Itse ihastuin Biquinhoon pari vuotta sitten Brasseissa työreissulla ollessa, tai paremminkin sieltä ostamieni tuliaisten muodossa...niitä kun myytiin etikkaan säilöttyinä paikallisessa "Siwassa".
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.