Pimiento de Padron (C. annuum), punaiset menossa paistinpannuun
Padroneita on tänä vuonna vain yksi parvekkeella ja se on aivan liian vähän. Kannattaisi laittaa ulos muutama lisää. Eilen poimin kolme kypsää, paistoimme ne oliiviöljyssä ja myllystä karkeaa merisuolaa pintaan. Olipa taas hyvää. Yllättäen kolmesta kaksi oli selvästi tulista, oikeata chiliä, yksi muuten vain maukas ja tuoksuva.
Noitahan käytetään yleensä vihreänä. Nyt jäi kypsien kuva ottamatta, kun ne syötiin heti. Jos vain löydätte marketista kotimaista Padronia, kannattaa kokeilla. Hollantilais-espanjalaisethan totesimme roskaksi jokin aika sitten.
3 kommenttia:
Nyt on kyllä Google lisännyt reilusti väriä kuvaan.
Onnistuin vihdoin kommentin teossa. Google on tehnyt siitä niin vaikean, että ei vain onnistunut muutamaan kuukauteen. Tilille pitää kirjautua useasti, välimuistit tyhjentää ja evästeet sallia ja taitaa vielä mainosten estokin olla poissa päältä.
Baskimaan vastaava chili Ibarrako piperrak on mun makuun parempi kuin Galician serkkunsa. Sain niitä viime kesänä 12 kpl vuokraisännältä San Sebastianista.Ne tungettiin kahteen juomapulloon ja hyvin matkasivat lentokoneessa Suomeen.Ahneuksissamme söimme kaiken, nyt minulla on vain yhden chilin siemenet, mutta kaksi kasvia säästin, mutta saas nähdä, miten selviävät talven kirvaongelmista.Ehkä yritän pistokas lisäystä. Mutta joka tapauksessa suosittelen, on satoisampi kuin Padron
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.