Aivan muusta piti kirjoittamani, mutta Cajamarca hehkui edessäni parvekkeella ilta-auringossa niin, että oli suorastaan pakko tarttua kameraan ja jakaa kokemukseni muillekin.
Keltainen väri kiinnitti ensimmäisenä huomioni, se on harvinaisempi tällä chilillä. Cajamarca (C. chinense) kypsyy punaiseksi.
Raakileet voivat pienenä olla jopa valkoisia tai vaalean vihreitä. Sinistä väriä kehittyy sopivassa auringonpaisteessa. Nyt ei ollut kokonaan sinisiä tarjolla.
Sen sijaan violettiin tai pinkkiin vivahtavia punaisen sävyjä oli raakileissa paljonkin.
Kypsissä punainen väri peittää koko chilin. Vain laitimmaiset ovat täysin kypsiä.
Cajamarca on myös erinomainen ruokachili, eräs suosikeistani.
Ají Charapita – Pieni mutta tulinen ihme Perusta
5 viikkoa sitten
2 kommenttia:
Hieno chili. Mistä olet hankkinut siemenet?
Fataliilta vuosia sitten. Ei näkynyt olevan nyt valikoimissa.
Minulta saat siemeniä, pistä vain sähköpostissa osoitteesi.
Huomaan, että Google ei enää lähetä tietoja tulleista kommenteista, meinasi unohtua vastaaminen. Olisikohan asetuksissa tapahtunut muutoksia.
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.