Chili-Oltermanni - makua voileivälle

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Todellakin, maustamaton sulatejuusto käy pohjaksi mille tahansa chilille ja muitakin mausteita voi oman maun mukaan lisäillä. Jos noin pieneen nokareeseen sekoittaa kokonaisen Aji Indianin, siinä on jo poltettakin leivän päälle. Tässä on "helposti levittyvää" Oltermannia, mutta Pohjan Poika on notkeampaa suoraan jääkaapista. Tunnin lämpimässä pitäminen notkistaa muutkin. Jotkut Koskenlaskija-tyyppiset (Polar) eivät kyllä helposti ota chilinpaloja sisäänsä. Notkea tuorejuustokin tietysti käy.

Aji Cristal on suosikkini leivän päällä, mutta pyöreämarjainen baccatum PI 439370 tai hyvin kypsynyt Aji Indian (PI 370004) käy myös mainiosti. Niissä on maun lisäksi mukana myös tuoksu. Inca Red Drop pitää mielestäni paloitella pienemmäksi, Rocoto maistui vähän isompinakin siivuina. Mikä tahansa chili käy, kunhan annoksen ja silppuamisen saa kohdalleen. Terävä veitsi on tarpeen ja oma chilileikkuulauta. Pieni muovinen käy hyvin. Sekoitussuhdetta kannattaa kokeilla ja voi myös tehdä niin, että rasian toinen pää on tiukempaa ja toinen melkein pelkkää juustoa lapsille

1 kommenttia:

Tatu Ollanketo kirjoitti...

Tämä se on hyvä konsti syödä chiliä leivän päällä. Kiitos.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.