Rehevästi kasvaa Aji Chanca

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Neljä viikkoa on noilla nyt ikää. Ihan lajikkeen puhtautta tarkistaakseni idätin näin myöhään. Kesäkelillä saattaa olla osuutta asiaan, mutta mielestäni nuo ovat nopeimmin kasvavia taimia, mitä minulla on toistaiseksi ollut. Tiheässä kasvaminen myös nopeuttaa pituuskasvua, kun ne kilpailevat keskenään. Toistaiseksi kehitys on ollut seuraavaa: 2 viikkoa, 10 cm, 3 vko, 17 cm ja neliviikkoisena 25 cm. Nuohan pitäisi ehdottomasti laittaa latvasta poikki, että niistä saisi hyväoksaisia ja tukevia, mutta kasvakoot nyt noin. Eihän noihin laatikoihin mahtuisi lisää oksia. Yhden ainoan chilinhän minä noista tarvitsen, jotta tiedän, minkä näköisiä ja värisiä niistä tulee.

Toistaiseksi kaikki näyttävät täysin samalta, eli olen saanut kokonaiset pussit väärää siementä jo kahteen kertaan, eikä vain yhden vaihtuneen siemenen pussissa. Jos nuo nyt ovat vääriä. Virhe saattaa olla muuallakin, vaikkapa myyjän kuvastossa nettisivulla. Aji Chancasta on hyvin vähän tietoa, joten kyseessä saattaa vaikka olla kupla; uudestaan nimetty Aji Amarillo. .... Ei, eihän se noin voi mennä. Kyllä näistä nyt vähintään pitäisi kypsyä punaisia ja viimeksi tuli keltainen, joka näytti ja maistui Amarillolta.

Lisäys 28.6.
Mittaa pisimmällä taimella on viiden viikon ikäisenä 45 cm. Parikymmentä senttiä viikossa, sehän on 3 cm päivässä.
Lisäys 5.7.
Kuusi viikkoa, 60 cm on jo ylitetty.

Lisäys 12.7.

Helle, yli 30 astetta. 7 viikkoa pikkuisissa laatikoissa ovat kasvaneet tiheässä. Pari viikkoa sitten jo lopetin lannoituksenkin, että eivät kasvaisi yli ikkunan. Korkein on jo 85 cm, useimmat 60, yksi on muiden keskellä jäänyt selvästi pienemmäksi. Isompien taimien lehdet ovat sen latvan päällä varjostamassa.  Aivan pieniä nuppuja on kaikissa havaittavissa.

2 kommenttia:

Caderusso kirjoitti...

Todella hienot elinvoimaiset lehdet Chancassa! Jännä nähdä mullassa kasvavalla chilillä noin suuret lehdet :) mulla lähinnä hydrossa saa annuumit tuollaisia lehtiä, mullassa paljon pienempiä.

Chilivaari kirjoitti...

Oletko kokeillut lannoittaa niitä mullassa yhtä paljon kuin hydrossa? Ja antaa yhtä paljon valoa ja lämpöä?

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.