Starfish säilyy hienosti jääkaapissa

tiistai 17. helmikuuta 2015

Kaksi kuukautta sitten vähän ennen joulua poimin viimeiset Starfishit (C. baccatum) parvekkeelta. Jouluna niitä käytettiin sekä koristeena että mausteena, mutta sitten kymmenkunta niitä jäi jääkaapin perille maustepurkkien taakse avoimessa rasiassa. Viikonvaihteessa ne löysimme ja nuohan olivat aivan tuoreita, kuin juuri poimittuja.

Kaksi kuukautta jääkaapissa.

Eilen laitoin kolme wokkiin, tänään pari kurpitsakeittoon ja maukasta tuli. Starfish on sen verran vahapintainen, että ne eivät edes ole nahistuneet. Siemenistä osa on mustia, mutta se johtunee kylmistä ennen poimimista. Jääkaappi on kyllä vain pari vuotta vanha ja pitää lämpötilan tasaisesti neljässä plusasteessa, liha- ja kalalaatikossa pari astetta alempana ja kosteuskin on sillä hallinnassa. Hyväksi kaapiksi tämä on osoittautunut.

Starfishin karsittu runko ei ole osoittanut minkäänlaista elonmerkkiä sisään tuonnin jälkeen, mutta ei se ole kuivunutkaan. Ehkä juuret ehtivät paleltua ennen sisään tuontia. Uusi taimi on jo kasvamassa.


3 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Kylvin 12 Starfish'in siementä ja kaikki itivät.
Loput siemenet lähetin chileistä pitävän blogiystävän iloksi&herkuksi.
Iloisia aikoja ja inspiroivaa kevättalvea!

Chilivaari kirjoitti...

"Kaikki itivät..."
Hieno juttu, kun hieno chili leviää.
Nämä kun olivat niitä kylmästä kerättyjä talvisiemeniä. Minulla iti vain kaksi kolmesta, mutta sekin on ihan riittävästi.
Varaa sitten riittävästi tilaa noille yläilmoihin. Voivat kasvaa korkeaksi.

Bluesman kirjoitti...

Poimin kerran Bacca Campanen podit lokakuussa ja olivat jääkaapissa kunnes laitoin ne joulukuusenkoristeiksi. Olivat ihan ok maukkaita vielä loppiaisena.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.