Chilikirja on oikeasti hyvä chilikirja

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Nyt se on vihdoin totta. Parhain kotimaisin voimin tehty kattava chilikirja on kaupoissa.


Laitanpa tähän takakannen, kun sitä etukantta toistetaan kaikissa medioissa.
Suomalaiset chiligurut Jukka "Fatalii" Kilpinen ja Tommi "Aji Inferno" Hietavuo saivat kumppanikseen chiliin hurahtaneen toimittaja Teija Aaltosen ja tulosta alkoi syntyä. Gummerus teki rohkean teon ja ryhtyi kustantamaan ja nyt meillä on käsissä 158-sivuinen kovakantinen tyylikäs ja monipuolinen kirja täynnä asiaa chilistä; historiaa, lajituntemusta, kasvatusta, ruoanlaittoa, terveystietoa, jopa risteytysohjeita ja bonsain tekoa. Likipitäen täydellinen kattaus. Chilikirja on juuri sopiva nimi tälle kirjalle, se ei tarvitse lisämääritteitä. Seuraavat kirjailijat saavat sitten erikoistua jollekin osa-alueelle.

Tässä vielä pieni näyte sisällöstä. Chilin kukan anatomian ja osien nimet oppii helposti tästä selkeästä kuvasta. Kuvat ovat lähes kaikki Jukka Kilpisen ja niitä on paljon ja ne ovat hienoja. Koko kirjaa en vielä ole ehtinyt lukea, mutta teksti vaikuttaa asialliselta ja erittäin asiantuntevalta. Tähän projektiin on nyt sattunut hyvä yhdistelmä erilaisia kykyjä.

Eipä tähän juuri muuta kannata lisätä kuin että hankkikaa kirja, kun sellaisen löydätte.  Fataliin nettikaupasta saa mukaan vielä paketin siemeniä ja tekijän nimikirjoituksen kansilehdelle. Kustantajalta loppui ensimmäinen painos vuorokaudessa, mutta uutta on tulossa ja kaupoista niitä saattaa silti löytyä vielä. Toistaiseksi ainoa moitteeni kohdistuu kirjapainoon. Tämä on painettu Latviassa ja hyvin onkin painettu, mutta kotimaisen työn ja ammattitaidon säilyttämisen puolesta olisin vaikka suostunut maksamaan vähän lisää. Nythän kirja maksaa kohtuulliset vähän alle kolmekymppiä.

4 kommenttia:

Petra K kirjoitti...

Pakkohan tuo oli nyt tilata. Malttamattomana odottelen... :D

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu kun otit kuvia muualta, kuin kannesta joka tosiaan pongahtaa joka tuutista nyt esille, itsekin vielä odottelen kirjaani saapuvaksi :)

toni.kallio kirjoitti...

Tilasin jo. Nyt vain odotellaan, että posti toisi jo. :)

Tarina kirjoitti...

Tuo opus täytyy saada.
Herkullisia päiviä!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.