Kaapissa kasvaa kuukaudessa

maanantai 22. helmikuuta 2016

Löysin kuukauden takaisen kuvan, kun chinense- ja frutescens-idätykset olivat juuri nousseet sirkkalehdille taimiruukuissaan. Ne olivat päässeet "kasvatuskaappiin", jollaisen rakentelin 2011 pahvilaatikosta ja parista lampusta.

Tilanne on nyt huomattavasti rehevämpi. Kaapissa kasvaa, siellä on lämmintä ja ilman kosteuskin on mukavan korkea. Chinenseillä alkuvauhti on hidas, mutta vasemmassa takanurkassa malesialainen frutescens Cabai Burung Ungu on aloittanut muita rehevämmin. Se jo varjostaa naapureitaan ja on kait siirrettävä viileämpään ja tilavampaan paikkaan. Tippaakaan lannoitetta nämä eivät ole vielä saaneet, kun tuon huoneen lannoitekippo sattui olemaan tyhjä. Puutarhamullassa on ravinteita hyvinkin kuukaudeksi pikku chileille, eikä näillä vielä ole kiire kasvaa isoiksi.

Laitanpa tähän vielä kuvan "kaapista" ylhäältä, kun oviluukku on suljettuna. Pahvilaatikon päälle on viritelty pari ortta, joissa killuvat 23W energiansäästölamput. Noiden korkeutta voi säätää, jos latvat uhkaavat palaa. Lamput toimivat lämmittimenä ja nostavat lämmön viileässäkin huoneessa 26-28 asteeseen, vaikka kansi ei ole suljettu aivan tiiviisti. Öisin tuolla sitten laskee alle kahdenkymmenen, mutta eipä se näytä haittaavan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.