Tosi hidasta itämistä

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Tasan kaksitoista viikkoa eli melkein kolme kuukautta siinä meni ennen kuin Oxkut työnsivät itunsa näkyviin, kaikki kolme samana yönä.

5.12. pubescensien idätyksen lomassa laitoin myös kolme Oxkutzcabian (C. chinense) siementä lautalle. Ne olin perannut Bluesmanilta saamistani maistiaisista.  Pubet itivät hyvin ja ovat jo isoja taimia, vaikka lautalle jääneet ovat edelleen sirkkalehdillä.  Ilman ravinteita ne eivät kasva tuon isommaksi.

Oxku vain ei itänyt. Tämän vuoden alussa laitoin jo uudenkin erän niitä itämään. Niistä yksi aloitti lupaavasti, mutta kuoli pienenä.

Tuo lautta jäi huomiotta pöydälle makoilemaan. Eilen sinne vilkaistessani huomasin, että kaikki Oxkut olivat itäneet. Mitään ihme temppuja en ollut tehnyt, nyt vain oli niiden aika. Joskushan kylmät yöt ja lämpimät päivät saavat uinuvat siemenet heräämään. Eivät nämäkään idut kovin elinvoimaisilta vaikuta. Kaksi on mustasilmäistä ja juuren alut vaikuttavat kaksihaaraisilta. Voi olla, että näistäkään ei kasva Habaneroa, mutta todistavat kuitenkin, että joskus kannattaa odottaa. Kaikki chilit eivät idä viikossa.

1 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Oxkutzcabian Bluesmanin marjoista on omissa kasvatuksissa tuottanut 2 ok taimea ja yhden kituuttavan. Muistaakseni ei myöskään parhaita itäjiä, mutta ei huonoimpiakaan...

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.