Baccatum-risteytys on melko mauton

lauantai 26. syyskuuta 2015

Kahden baccatumin, Starfishin ja Hot Tree Pepperin risteytymä, jonka F4 siemeniä sain talvella on osoittautunut kyllä komeaksi pensaaksi, mutta chilit ovat melko mitättömiä niin maultaan kuin tulisuudeltaankin, joten tätä sukuhaaraa ei kannata jatkaa.

Parvekkeen paraatipaikalla pylvään juuressa aurinko paistaa sekä idästä että etelästä. Siinä useimmat chilit ovat kesän mittaan kasvaneet kattoon asti. Tämä Starfish X Hot Tree Pepper F4 (C. baccatum) jäi pienemmäksi, vain parimetriseksi. Siinä on koko kesän ollut satoa, mutta ei runsain mitoin kuitenkaan.

Kypsänä chilit ovat punaisia, enimmäkseen tyypillisiä pitkulaisia, mutta muitakin muotoja esiintyy, paksuja tylppäkärkisiä ja sellaisia, missä on nipukka päässä. Lajike ei siis ole vielä vakiintunut. Useimmat risteytykset alkavat siinä viidennen sukupolven paikkeilla olla ominaisuuksiltaan melko pysyviä.

Starfish X Hot Tree Pepper F4 on melko tavallisen baccatumin näköinen ja kokoinen. Olen noita käyttänyt kourallisenkin yhteen ruokaan ja polte pysyy mietona ja maku alkaa muuttua hivenen karvaaksi. Tämän chilin jatkojalostus meillä loppuu tähän.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.