Vaari alkaa tulla vanhaksi

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Näkeehän sen käsien uurteistakin, että seitsemänkymppiä on jo ohitettu. Ja siitä, että marraskuun lopulla vielä kerätään parvekkeelta Canarioita kukkivista pensaista.

Näkeehän sen siitäkin, että parvekkeella on vielä noin paljon chilejä joulukuun jo koittaessa ja varsinkin siitä, että ne ovat unohtuneet kastelematta useiksi päiviksi. Elämä hidastuu vuosien lisääntyessä. Kaikkea ei ehdi tai "viitsi" tehdä ajallaan. Vasemman laidan pubet jäivät nytkin vielä kasvamaan, muut leikkelin lyhyiksi ja oksat kompostiin.

Näkeehän sen siitäkin, että en raaskinut leikata keskimmäistä Scotch Bonnetia aivan tapiksi, vaan jätin lehtiä ja kukkanuppuja. Starfish ja Scorpion laitettiin talvehtimisasentoon. Homma on viivästynyt, kun säilytystiloista löytyy edelleen eläviä punkkeja. Niiden täydellinen hävitys vaatisi useita uudelleenmyrkytyksiä ja ne ovat unohtuneet.

Vaan ei sitä huomaa Starfishistä, joka jatkoi kypsymistään näihin päiviin asti ja uusia raakileitakin kehittyi. Meillähän syödään lähinnä tuoretta chiliä ja sitä on riittänyt - ja riittää edelleenkin.

Ikäni siis hidastaa päivityksiä, eikä räväköitä testiketjuja taida olla odotettavissa. Selasin juuri Chilifoorumilta ensimmäistä kauttani -07 (nostalgiaa) ja siellä jo oli erilaisia idätyskokeiluja, jotka sitten johtivat idätyslautan kehittelyyn 2008. Paljon on tullut tänne blogiinkin kirjoiteltua. Vanhoja ohjeita en viitsi vuosittain toistaa, ne löytyvät blogin historiasta.

3 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Hienoa kun laitoit tuon linkin ensimmäiseen päiväkirjaasi chilifoorumilla. En ole tuota koskaan varmaan lukenut ja nyt aloittelin ja tulen käymään kokonaan läpi. Jotenkin olen kuvitellut että olet paljon aikaisemmin kylvänyt chilejä kuin kaudelle 2008, itse kun aloitin ensimmäisen koko kaudella alusta asti 2009.

Pekka kirjoitti...

Tottahan ikääntyminen hidastaa monella tapaa, sen hyvin huomaa itsestäänkin vaikka kuudes vuosikymmen on vielä saavuttamatta. Mieluummin sitä kuitenkin lukee tällaista "hidastunutta" blogia kuin uhoa sen maailman tulisimman chilin kasvatuksesta ja raakanasyömisestä. Täältä löytyy perusteltuja havaintoja ja ensiluokkaisia valokuvia, joista iso kiitos.

siruu kirjoitti...

On se erikoista että chilia ja tomaattiakin tulee jollain velä joulukuussa. Ihmeellinen "talvi"!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.