Ulupica XL on kaunis koristekasvi

torstai 14. heinäkuuta 2016

Nyt on hyvin vaikeaa saada yksittäisistä chileistä kokokuvaa, kun kaikki paikat ovat täynnä vihreää ja ulkona tuulee kovaa. Joka tapauksessa keväällä jo ensimmäisen satonsa tehnyt Ulupica Xtra Large F3 on osoittautunut kauniiksi kukkivaksi kasviksi, joka vielä tuoksuukin vienosti. Oikealla ylhäällä oleva vihreys ei ole tästä pallomaisesta kaunottaresta. Edellinen sukupolvi F2 kasvoi viime kesänä kattoon asti, tämä on täysin toista lajia.

Kukinta myös onnistuu, oksilla on runsaasti pieniä "omppoja". Kasvia käännellessäni huomasin, että raakileita on vähemmän lasin puolella, eli ne eivät ilmeisesti tarvitse niin paljon valoa. Tuon voisi varmaan siirtää auringon suhteen vähän syrjäisempään paikkaan.

F4 sukupolvi keväisistä siemenistä jo kasvaa olohuoneen ikkunalla. Parhaassa tapauksessa näistäkin saadaan satoa vielä syksyllä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

F2, F3, F4... Mitä tällä kehityksellä haetaan? Mitä ominaisuuksia tai piirteitä yrität kasviin saada vakiintumaan mitä rokotot eivät vielä tarjoaisi?

Chilivaari kirjoitti...

Risteytys ei edes ole omani, kunhan kasvattelen uteliaisuuttani ja avuksi.
Mielenkiintoista oli havaita, miten paljon muutoksia tapahtuu vielä tässä vaiheessa kehitystä.

Tavoite oli käsittääkseni risteytyksen alkuunpanijoilla selkeä: saada hyvänmakuisesta ja -tuoksuisesta Ulupicasta vähän isompi, mutta yhtä hyvän makuinen. Kaikki jalostushaarat eivät tuota haluttua tulosta, vaan jotain muuta ja yllättävääkin joskus.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.