Satotoiveita helmikuussa

sunnuntai 19. helmikuuta 2017


Tämä Rocoto M2 on vasta puolitoista kuukautta vanha, se tuli sirkkalehdille 5.1. Eihän noista kymmensenttisen pikkutaimen nupuista vielä hedelmiä tule, vaan kukat putoilevat pois ihan itsekseen, luulisin.


Rocoto M2 ei ole sama kuin Rocoto Montufar   

Kylvin noita kumpaakin samaan aikaan verratakseni niitä rinnakkain. Jo nyt on selvää, että ne ovat eri lajikkeet.

Rocoto M2 siis loistaa aikaisen kukinnan ansiosta, mutta suurin ero on kasvien rakenteessa ja lehtien muodossa. Nämä lehdet ovat huomattavasti suipompia kuin Montufarin. Tuoksu on molemmilla sama, kun lehtiä koskettelee.


Rocoto Montufar eli PI 585273 (C. pubescens) on tyyliltään tässä vaiheessa aika erilainen, vaikka nuo ovat saaneet täsmälleen samanlaista kohtelua. Minulla on näitä ollut kasvamassa eri vuosina ja hedelmät ovat olleet niin saman oloisia, että epäilin niitä samaksi lajikkeeksi. M2 on Fataliin ekstrana saadusta siemensekoituksesta toinen musta siemen, siitä sen nimilyhenne. Jukka itsekään ei osannut vastata, mikä lajike se saattaisi tarkalleen olla.

Satotoiveita


Ulupica Xtra Large F4 on kasvanut viime kesästä asti olohuoneen ikkunalla koristekasvina kun kuvittelin siitä vielä syksyllä saavani neljännen sukupolven risteytystuloksen. Syksy oli kuitenkin liian pimeä ja palleroita ilmestyy vasta nyt, tosin sitten runsaasti kerralla. Minkähän värinen tuosta nyt tulee?

Indian PC-1 (C. annuum) tuotti hämärässä eteisessä ledispotin alla uutta satoa hienosti jouluun asti, mutta sitten sattui jotakin, lehtien reunat kuivettuivat ja osa chileistäkin kuivui keltaisina kypsymättä ja kukinta loppui kuin seinään. Epäilin ravinnepuutosta ja lisäsin reilulla kädellä Epsom-suolaa kookoskuidun pinnalle. Sehän auttoi taas ja chili intoutui kukkimaan ja työntämään uusia raakileita. Joku puutos sillä vieläkin on, sillä lehdet ovat oudon laikukkaita. Onko kellään aavistusta, mikä se voisi olla? Talvikauden liikalannoitus pitäisi näkyä lehtien alapinnoilla suolana, tämä näkyy päälipuolella.Kun nyt satotoiveista alettiin puhua, otetaanpa vielä kuva suosikkitomaatistani. Tumbling Tom Yellow on taas intoutunut, ledispotin alla sekin. Joulunpyhinä sitä syötiin pikku sato, nyt on tulossa pidempiä terttuja ja ihan oikean kokoisia minitomaatteja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.