Lisää onnettomia kasvatuksia

tiistai 23. toukokuuta 2017

Kaikki ei nyt mene ihan putkeen. Virheitä sattuu ja kasvattajan ikäkin varmaan alkaa haitata, huolenpito herpaantuu ja varsinkin kasvatustapahtumien muistiinpanoissa on isoja aukkoja ja vielä isompia omassa muistissa. Niinpä virheitä ei pysty jäljittämään luotettavasti. Mututieto ei ole oikeata tietoa.

Madre de Rios (C. frutescens)


Aji Guaguao (C. frutescens)

Tuossa kaksi onnetonta frutescensia, joista ei tainnut tulla chilejä tällä kaudella. Näistä sentään on historiatietoa kahden kuukauden takaa, jolloin niillä jo oli ongelmia kookoskuidussa pikkutaimina. Lannoitus ja magnesiumin lisäys auttoivat joksikin aikaa, mutta Vapun tienoissa tauti näytti jo tulevan kuolemaksi. Latvan kasvupisteet kuivuvat ja lehdet putoilevat. Alemman. Guaguaon nostin pois ruukustaan, eikä sillä ollut paljonkaan juuria, ei varsinkaan valkoisia, terveitä. Kookos varisi pois juurien ympäriltä ihan itsekseen. Kokeilen vielä tuon pelastamista vesiastiassa, mutta tuskinpa se enää auttaa.

Nämä siis olivat "halpahallin kookoksessa". Siinä on muillakin ollut ongelmia ja minullakin aikaisemmin. Halpuuskin osoittautui vain mainostekstiksi, sillä Chilitarvike ja Pavunvarsi myyvät erilaisia merkkejä halvemmalla. Hankin molempia, mutta eipä tullut merkittyä ruukkuihin, mitä ainetta niissä on. Niinpä vertaileva seuranta ei ole mahdollista. 

Tomaattimurheutus:

Keräsin kuusi tomaatin tainta samalle kastelualustalle ja niistä kaksi on kärsinyt, muut kasvavat tukevasti. Kastelussa tai lannoituksessa ei ole eroa, mutta saattaa olla, että kookoskuitu loppui kesken ja noissa on eri tuotetta. Varmaa muistikuvaa ei ole.


Tämä toinen on alhaalta aivan yhtä huonossa kunnossa, mutta latvassa lehdykät vain vetävät reunoja ylös. Liikalannoitusta se ei ole, se vetää koko lehden kärjestä lähtien rullalle kohti runkoa - ja tekee lehdet tumman vihreiksi. Joku muu tätä vaivaa. Ei kuitenkaan vajota synkkyyteen, nämä ovat varataimia, kakkoslaatua. Vakipaikalle mahtuvat lajikkeet ovat hyvässä kasvussa maitopurkeissaan ja kaikki kukkivat jo. Pitäisi kohta päästä ulos.

Edellisen jutun Montufar muuten kuoli, varmaan juuret olivat paleltuneet. Joku perheestä oli unohtanut illalla parvekelasin muutaman sentin raolle sen vierestä. Toisessa päässä parveketta lämpöpuhallin piti lämmöt noin viidessä asteessa. Ei kaikki kuitenkaan ole näin onnettomalla kantilla, kasvua tapahtuu ja satoakin tulee, kyllä tästä vielä chilikesä tulee ja ehkä tomaattejakin saadaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.