Ripsiäiset ovat tänä vuonna kestävää sorttia

maanantai 21. elokuuta 2017

Ripsiäiset ovat  parvekkeellamme jokakesäinen riesa. Ne tulevat ulkoa jostakin kasvustosta ja aloittavat aina parvekkeen länsipäästä ja leviävät sieltä vähitellen kaikkiin kasveihin, annuumeihin ensiksi. Nyt vahinkojäljet ilmestyivät tavallista myöhemmin, kesä on myöhässä myös tuholaisilla.

Kuukausi sitten suoritettu vuosia vanhan Cooper aerosolin suihkuttelu ei tehonnut mihinkään, niin punkit kuin ripsiäiset jatkoivat tuhojaan. Pari viikkoa sitten kannoin chilejä ulos ja ruiskin niihin 5% mäntysuopaa ja promillen Missing Linkiä joka puolelle. Punkit kuolivat, mutta kaikki ripsiäiset eivät. Tämä on tilanne viikko ruiskutuksen jälkeen, joten nuo voivat olla uusia, kuoriutuneita toukkia. Pitänee ruiskutella uudestaan ja hankkia kaiken varalle tuoreempaa aerosolimyrkkyä.

Tuo on pahin vahingoitettu lehti, mitä löysin. Eivät nuo kovin huolestuttavaa vauhtia leviä. Tarkempia kuvia löytyy vuoden 2010 blogitekstistäni. Videokameralla pääsi lähemmäksi kuin nyt valokuvauskameralla. Tuossa kuva-ala on senttimetrin luokkaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.