Joulukukkia perulaisista rocotoista

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Rocoto Peru Rojo (C. pubescens)


Aamuinen auringonpaiste värjää talvisen maiseman, mutta ikkunalaudalla jo kukkii ensimmäinen perulainen rocoto siitä koeidätyksestä, jonka lokakuun lopulla laitoin idätyslautalle. Puolitoista kuukautta taimella on ikää ja pienikin tuo on, eipä siitä vielä kannata satoa odotella. Noin viikko sitten siirsin isoimpia litraisiin ruukkuihin taimiruukkujen ahtaudesta.

Ikkunalaudalla valosta huolehtii kaksi 30W kiinalaista led-spottia. Niiden valon väri on ns. luonnonvaloa, mutta luonnon valo on lyhyinä talvipäivinä selvästi punaisempaa.

Monissa muissakin taimissa on jo nuppuja, mutta ei kaikissa. Perulaiset ovat erilaisia.

2 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Kauanko nuo sinun kiinalaiset ovat olleet hengissä?

Omani tosiaan menivät noin 1v aikana kaikki 4kpl.

Chilivaari kirjoitti...

Minä sain kyllä yllättävän kestäviä kiinalaisia. 6 kappaletta noita kaikkiaan hankin 2013-2014 ja niistä 4 palaa edelleen. Ensimmäinen sammui toista vuotta palveltuaan ja laskin sen olleen enintään 7000 tuntia päällä. Eihän tuokaan huono ole 15€ lampulle, vaikka onkin kaukana luvatusta 50.000 tunnista. Nämä nykyiset ovat kaikki ylittäneet 10.000 tuntia varovastikin laskien. Alle kaksi senttiä päivää päälle jää laitekustannus, kun nuo on olleet 12-14 tuntia päällä, osa puoletkin vuodesta nyt jo neljän vuoden ajan. Osasyy voi olla, että en ostanut kaikkein tehokkaimpia, vaan tyydyin näihin 30-wattisiin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.