Puu täynnä omenia?

perjantai 18. syyskuuta 2020

Ei sentään. Rocoto Pico Mucho (C. Pubescens) osoittautui sangen satoisaksi minunkin menetelmilläni.

Ilta-aurinko paistoi niin mukavasti sivulta alhaalta, että se erotti amppelin takana kasvavista chinenseistä ja sai minut tarttumaan kameraan.

Rocoto on kasvanut keväästä lähtien lasitetulla parvekkeella 30 cm leveässä amppelissa kookoskuidussa ja on nauttinut Tarhurin (eli Biolanin) kastelulannoitetta aluksi melko säännöllisesti reilun millilitran litraan vettä. Elokuulle tullessa kuitenkin lopetin lannoituksen ja nyt on menty pelkällä vedellä. Kypsää on keräilty jo toista kuukautta. Niitä on tuolla toisella puolella vielä enemmän, mutta amppelia ei pysty enää kääntämään, kun siinä on niin pitkiä versoja, osa katossa kiinni.  

Pico Mucho on Jarin muutama vuosi sitten suoraan Perusta tuomia lajikkeita kuten myös Cuzco Manzano Amarillo.

Pico Mucho on varsin paksulihainen chili. Tässä se on halkaistuna ja siemenet poistettuna. Nehän ovat rocotoissa mustia ja kovia, joten ne poistetaan ennen ruoanlaittoa. Tein spagettikastiketta ja lisäsin siihen puolikkaan Picoa, mutta jouduin toteamaan, että olisi siinä kokonainenkin mennyt. Erinomaisen maukas chili tämä on. Leivän päällä meillä on nykyisin sulatejuustoa, jossa on puoli Picoa puoleen rasiaan (täyteen ei oikein pysty sekoittamaan).

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Miten eroaa Rocoto Grandesta ?

Chilivaari kirjoitti...

Oikeastaan en tiedä. Grandea en ole kasvatellut, vaikka saksalainen Riesen usein mainitaan samaksi. Se oli minulla vielä isompi, ohutseinäisempi ja hieman miedompi. Tuosta on kuitenkin vuosia, joten varsinaista vertailua en voi tehdä.

Rocotoiden maut eivät kuitenkaan eroa toisistaan ollenkaan niin paljon kuin muut chilit. Kasvutavassa ja satoisuudessa on enemmän eroja.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.