Omnicolor unohtui kuistille pakkaseen

maanantai 19. lokakuuta 2020

 

Ruska ei ole vielä kovinkaan pitkällä lähimaastossa, mutta yöllä oli puoli astetta pakkasta ja naapuritalon katolla on aamulla lunta. 
Vanhan miehen päätösten tekeminen on hidasta ja niinpä kuistilla talon itäpäädyssä kasvit saivat olla paikoillaan, kunnes aamulla heräsin lumisiin näkymiin. Maassa sitä ei paljon ollut, mutta katoilla näkyi yön lämpötila. Kurkku kuihtui jo muutama viikko sitten, mutta chilit ovat jaksaneet tähän päivään asti.



Omnicolor (C. baccatum) on riippunut amppelissaan koko kesän tuolla itäpäädyssä. Siihen ei paljon aurinko osu ja se ei kevään jälkeen olekaan paljoa kasvanut, mutta kaunista ja maukasta satoa on riittänyt koko kesän ja näin pitkälle syksyyn saakka. Omnicolor on meillä kuistin koristeena korvannut petuniat ja krassit.

Omnicolor on värikäs ja siinä on edelleen kaiken värisiä chilejä ja kukkiakin löytyy. Nuo chilit säilyvät ainakin ulkona viileydessä hyvin pitkään, useita viikkoja kypsänäkin rypistymättä ja maistuvat kaikissa kehitysvaiheissa.
Aamun kylmyyteen herättyäni siirsin Omnicolorin sisätiloihin. Nyt odottelen jännittyneenä, miten se selviää, lotkahtavatko lehdet veteliksi tai putoilevat pois lähipäivinä. Jos se tuosta selviää, etsin sille paikan talveksi lämpimään.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.