Jotakin kasvua sentään kuukaudessa

maanantai 30. tammikuuta 2017

No, eihän siitä ihan kuukautta ole, kun nuo isommat istutin 4.1.

Uusi idätyserä oli eilen siinä mallissa, että ensimmäisen siirsin lautalta multaan. Noin kun niitä katsoo, eroa on. Peruvian White Habanero näyttää surkean pieneltä, mutta neljässä viikossa senkin pitäisi olla noiden muiden kokoinen. Takarivissä ovat Rocoto M2, Fatalii ja Moldavian Heart X Purple Bhut, edessä Rocoto Montufar kaksi taimea vielä samassa ruukussa. Ne pitäisi erotella pikimmiten ennen kuin juuret sekaantuvat.

Broilerinkoipien alustana olleeseen muovikaukaloon mahtuu 6 taimiruukkua kerralla kasteltavaksi. Nuo ovat olohuoneen ikkunalaudalla ja kuplamuovi takana yrittää eristää taimia hiukan tuuletusikkunasta tulevasta kylmästä ja ledispotti hoitaa valaistuksen.

Laitetaan tänne nyt kuva toisesta idätyserästä, ettei se unohdu. Eilinen auringonpaiste tuli niin matalalta, että itäneet erottuvat erinomaisen hyvin.

Aji Fantasy Sparkly White ei ole vielä itänyt, Peruvian White Habaneron siirsin jo multaan, Omnicolorkin aloittelee, Lotha Bih ei itänyt viimeksi, eikä taida itää nytkään. Madre de Rios ja Aji Guoguao ovat minulle uusia frutescenseja ja Bulgarian Teardrop baccatum, jonka tapaista kasvattelin vuosia sitten eri nimellä ja pidin sen mausta. Se ei kyllä oikeasti ollut Bulgariasta. Pitänee tutkia sen aikaisia muistiinpanoja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.