Jotkut chilit eivät paljon multaa tarvitse

perjantai 30. maaliskuuta 2018


Tuossa on multaa 1,8 desilitraa, mittasin sen. 7 cm ruukussa, joka ei ollut edes täynnä, kasvoi yli kaksi kuukautta kaksi hyvinvoivaa baccatumia, eikä juuria tullut tuon runsaammin ruukun reunoille tai pohjalle.


Inca Red Drop (C. baccatum) on vähään tyytyväinen. Niitä oli unohtunut kaksi tainta samaan ruukkuun ja molemmat kasvoivat tasatahtia. Korkeutta on nyt 45 cm ja kukkiakin on. Veitsellä jouduin jakamaan juuripaakun, kun istutin nuo isompiin ruukkuihin.

Talviselta näyttää tämä pääsiäinen. Parvekelasien sisällä oli jo 28° ja ulkona samaan aikaan +3°. Ensi viikolla ehkä yötkin lämpenevät.

2 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Tässä on kyllä yksi suosikki vuosien varrelta. Nopeakasvuinen, satoisa ja niin makoisa. Paniikki oli käsin kosketeltava kun huomasin ettei sitä ole kun pari siementä jäljellä ja itäminen otti poikkeuksellisen kauan aikaa.

Chilivaari kirjoitti...

Hyvin luonnehdittu. Suosikkeihin kuuluu minullakin.
Nyt olivat siemenet päässeet vähiin, joten piti uudistaa. Toivottavasti muistan ottaa niitä talteen. Kuivatuista chileistä tosin saa myös, jos kokonaisina tai puolikkaina kuivatusta harrastaa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.