Ruukunvaihdon aika

torstai 16. huhtikuuta 2009


Kopioin tämän päiväkirjamerkinnän Chilifoorumilta blogiini, kun se sisältää taimikasvatukseen ja ruukun vaihtoon hyviä vihjeitä.

Nämä kaikki Rocotot olivat saman kokoisia vielä maaliskuun lopulla. Silloin jätin nuo keskimmäiset parvekkeelle säiden armoille. Laitimmaiset jatkoivat sisällä eteläikkunalla. Kaikki ovat terveitä ja tuuheita. Kaikki ovat kasvaneet, mutta sisällä tuplakokoon tuona aikana. Ne kaikki ovat ensi viikolla kolmen kuukauden ikäisiä. Vasemman laidan Rocoto Peru Cusco on suorastaan koomisen näköinen 7 cm taimiruukussaan 45 cm korkeana. Vaarallinenkin se on, sillä se kaatuu vähäisemmästäkin hipaisusta tai tuulenvireestä. Olen vain odottanut sopivaa aurinkoista eli lämmintä ruukunvaihtopäivää parvekkeelle. Se pääsee suoraan isoon ruukkuun. Pakkasissa ollut sai maitopurkin välivaiheen ruukukseen ennen ulos vientiä.

Mitä tästä opimme? Sen itsestään selvyyden, että lämmöllä on aika suuri merkitys chilien kasvuun. Ja viileässä saa kasvua hidastettua. Tärkein opetus minulle on kuitenkin, että Rocotot näyttävän kestävän kylmää hyvinkin mutkattomasti.

Lisäys tammikuussa 2010: Kaikista noista sain satoa, mutta kylmässä huhtikuun viettäneistä vasta kuukautta myöhemmin kuin lämpimässä kasvaneista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.