-3° erottelee jyvät akanoista

perjantai 15. lokakuuta 2010

Viime yönä tuli ensilumi, niukasti näillä seuduin, mutta kuitenkin. Pakkasta ei ollut kuin nollan tienoilla, mutta edellisenä yönä käväisi -3:ssa ja sen tuhoja nyt seurailen puutarhassa.
Rocoto Manzano Orange (C. pubescens) on jäätynyt ihan kunnolla, mutta Inca Red Drop (C. baccatum)  siinä vieressä ei näytä kärsineen ollenkaan. Siinä on kypsiä, kypsyviä ja raakoja aivan kuin kesälläkin ja lehdet ovat hyvässä kunnossa. Rocotoista myös Red Peruvian on täysin lerpsahtanut, mutta Peru Cusco on ylpeästi pystyssä. Muita paleltuneita ovat Aji Verde (C. baccatum) ja annuumit Espanola ja Pimiento de Padron.

Tontti on jyrkässä rinteessä ja korkeuseroa on toistakymmentä metriä. Pakkanen verottaa pahemmin alarinnettä ja ylös päin lämpenee. Talon nurkalla vesisaavi oli nyt kuitenkin jäässä, mutta siinä vieressä Aji Cristal vielä kasvattelee tuoretta satoa. Nämä kaikki mainitut on istutettu kesäksi "kukkapenkkiin", eikä niitä ollut tarkoitustakaan siirtää sisälle talvehtimaan, joten voin rauhassa seurata niiden selviytymistä.

Äkkiä katsoen näyttäisi siltä, että vuoristosta kotoisin olevat selviävät paremmin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.