Viimevuotiseen tahtiin mennään

tiistai 11. tammikuuta 2011

Selailin vähän vuoden takaisia blogimerkintöjäni ja tutulta näyttävät. Silloin herättivät kummastustani alle kahden kuukauden ikäiset rocotot, jotka alkoivat tehdä nuppuja. Tilanne on nyt aivan sama, vain kuukautta aikaisemmin, kun nuo rocotot "unohtuivat" kasvamaan testi-idätyksestä.
Rocoto Red Peruvian on viikkoa vaille kahden kuukauden ja haarautuu nyt ihan itse sekä tekee nuppuja joka haaraan. Korkeutta sillä on vajaat 20 cm ja uudet haarat näyttävät suuntautuvan alaviistoon kuten viime vuonnakin. Vaihdoin sen juuri taimiruukusta puolitoistalitraiseen ja pois taimivalon alta ikkunalle. Tuo saattaa aiheuttaa nuppujen kuivumista. Viime vuonna ensimmäiset kukat aukenivat pari viikkoa nuppuvaiheesta. Tarkkasilmäiset huomaavat, että tätä ovat myös ripsiäiset vaivanneet. Alalehdillä on ruskeita laikkuja. Nuo tuholaiset pesivät koko kesän ikkunalla kasvaneisiin Aji Chanca kokeiluihin. Viikonvaihteessa keräsin kypsät chilit pois ja suihkuttelin Raidia suihkukomerossa kaikkien sisächilien ympärille, sillä uudet idätykset pitää kohta käynnistää ihan tosissaan ja silloin ei tuholaisia tarvittaisi lähistöllä.

Valojutussa esimerkkikuvana käyttämäni Rocoto Riesen nuppuilee vieläkin näyttävämmin, vaikka niitä on 2 pienessä ruukussa.

2 kommenttia:

MightyMax kirjoitti...

Mitäs raidia käytät? itsellä varmaan jotain kirvoja noista vanhemmista chileistä siirtynyt välillä noihin uudempiin tämän vuoden tuotoksiin(jalapenon taimia) sellasia 1-1,5mm max pituudeltaan ja sellasia läpikuultavia. suihkutellut kuumalla vedellä aina kun on löytynyt lisää. viimeksi toissapäivänä hot cherryn rungossa, uusissa lehdissä taaskin niitä, PRKL

Chilivaari kirjoitti...

House & Garden näkyi kaupassa olleen tällä kerralla.
Sitä ei pidä suihkutella päin pikkutaimia, sillä lehdet "jäätyvät", mutta komeron voi täyttää tuolla muutamassa sekunnissa. Myrkytys pitää uusia viikon päästä, jotta uudet kuoriutuvat tuholaiset myös kuolevat.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.